Ja chyba ani razu nie odpalilem i nie zgasilem auta bez sprzęgła.. Julka 5 lat i nie było sytuacji by nie odpalila, raz alarm ja chyba zblokowal - odpalila i zgasła
Teraz to już wiem. Z tego co kojarzę to w 159 jest nawet startowy komunikat Press clutch to start engine. A w Julke miałem w tym momencie: możliwe oblodzenie
![]()
Też zawsze palę i gaszę 7mkę tylko ze sprzęgłem, ale żeby to miało jakikolwiek wpływ na samo odpalanie tj. że nawet rozrusznik nie zakręcił? Dziwne...
Bo nie ma nic wspólnego nie ma żadnego pół pedału sprzegla z rozrusznikiem jest tylko czujnik zasprzeglenia
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
no i tu bym sie zastanowil bo start&stop zalacza gdy wcisnie sie sprzeglo do polowy...moze cos z tym powiazane?!
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Start stop czyta z czujnika położenia biegu neutralnego i on decyduje o wyl zal
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
W automacie S&S działa na stop jak się zatrzymasz z wciśniętym hamulcem, działa na start jak puścisz hamulec lub jak byłeś w neutral to włączysz cokolwiek, jak jesteś w neutral i wciśniesz gaz też włącza i na konie ruszenie łopatkami też włącza. I takie info jak się zatrzymasz z wciśniętym hamulcem to można przejść na N - neutral i puścić hamulec