Płynu ubywa. Juz dwa razy ubyło poniżej min. Na dziurach bardzo mocno stuka. A byłem już u kilku mechaników i każdy mówi że zawieszenie ok.
Co do ubytków płynu, to w jakim tempie ubywa płyn? Kiedyś miałem problem z ubytkami płynu, dolewałem z pół litra płynu co jakieś 1000km albo częściej jak pogoniłem na trasie, rozwiązaniem problemu okazała się wymiana zbiorniczka wyrównawczego. Co stukania na dziurach to opisz to dokładniej - skąd dochodzi stuknięcie (tył/przód), czy słychać tylko na głębokich dziurach o ostrych krawędziach czy też np. na kocich łbach? Jak zabuja, np. podczas pokonywania torowisk tramwajowych/kolejowych to też słychać? Wg. mnie do sprawdzenia w pierwszej kolejności: mocowanie amortyzatora - najpierw sprawdzić czy śruby amortyzatorów dobrze dokręcone, potem łączniki stabilizatorów wraz z gumami stabilizatorów (potrafią nieźle dać się we znaki). Ale na sam początek proponuję zlokalizować stronę autka, z której dobiegają niepokojące dźwięki, wtedy powiemy coś więcej.
Ps. Mi wali coś z tyłu przy pokonywaniu poprzecznych nierówności - obstawiam wahacze tylne wzdłużne, bo tuleje nie wyglądają za ciekawie![]()