Cene ponad 100 zl / szt. powiedzieli mi w jednym sklepie na "dzień dobry". I to właśnie za NGK, platynowe. Ale jak już pisałem, nie mam zamiaru tyle płacić.
Cene ponad 100 zl / szt. powiedzieli mi w jednym sklepie na "dzień dobry". I to właśnie za NGK, platynowe. Ale jak już pisałem, nie mam zamiaru tyle płacić.
NGK to porzadne swiece mialem w swojej poprzedniej bryce i mialem spokoj na ponad 2 lata i jeszcze daja rade![]()
jestem swiezo po wymianie swiec w swojej alfie , z przyczyn ekonomicznych (wymiana kompletnego sprzegla , uszczelnienie silnika i skrzyni biegow ) zdecydowalem sie na komplet swiec BRISK (DR15YS - duze i AR14YS - male ), jak narazie sprawuja sie dobrze , sa to swiece z srebrna elektroda , caly komplet wyniosl mnie 120 zl
Bynajmniej tak o nich pisza ,ze sa przewidziane na max 30 tys. km hmmm
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 19-05-2009 o 15:25
kwestia tylko jaki gruby ma ktos portwel![]()
jak wam muli ponizej 3 tys obroto to jest wyjscie, zawsze ruszajcie z 3 tys obrotow
a pozniej jezdzijcie tak by pozniej 3 tys obrotow nie spadało i problem z głowytylko troche paliwa szkoda
![]()
Ewetualnie z tym muleniem moze byc sonda i/lub stozek, one widocznie poprawiaja mulenie na niskich obrotach ;]
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
[QUOTE=watra24;182350]jak wam muli ponizej 3 tys obroto to jest wyjscie, zawsze ruszajcie z 3 tys obrotow
a pozniej jezdzijcie tak by pozniej 3 tys obrotow nie spadało i problem z głowy![]()
Tak właśnie zrobiłem.... wyszło zużycie paliwa 12L/100. Cóz, sportowy wóz...
Ale sa też pozytywy. Coraz lepiej wyczuwam to autko, i okazuje sie, że da sie jeździć dynamicznie i trochę oszczędniej. Najważniejsze, to nie zdławić silnika na początku, bo później bardzo cięzko wydostać sie ponad te 3 tys. obr. Ale jeśli na starcie dostanie odpowiednie obroty ( niekoniecznie 3 tys., wystarczy około 2 tys.) to zbiera się płynnie, nawet od tych 2 tys. obr. Nie zmienia to faktu, że po przekroczeniu 3 tys. silnik dostaje dodatkowego "kopa", takie mam przynajmniej odczucia.
Tak więc na razie doskonale swoje umiejętności, a na wymiane częsci zawsze jest czas....![]()
mozna jedzic na 2 tys obrotow bez problemu , bedzie oszczednie, a jak nagle błyskawicznie potrzeba mocy to walisz 2 biegi w dół i heja :s nikt nie ma szans![]()