Tak próbowałem odpinać jaki przpeływkę jak i sondę nic nie dało. A czy jest możliwość że wadliwa przepławka dała informacje na ecu i ecu zapamiętało tą informacje? ECU był resetowany ale może nie wszystkie parametry się kasują.
Dziś tak zrobię posprawdzam masy. A jak sprawdzić te przekaźniki i jest może gdzieś opis jaki przekaźnik jest od czego?
Jeszcze mi chodzą po głowie fazy rozrządu, może pasek przeskoczył.
a przeskoczenie paska mogło by spowodować takie objawy bo to się stało przy prędkości 20k/h dosłownie 50 metrów od miejsca pracy i fakt ze 30 minut wcześniej nagrzałem silnik więc był jeszcze ciepły ?? Przyznam że rozrządu nie zmieniałem.
No to lepiej się do tego nie przyznawać :/ Ano przestawione fazy mogą być przyczyną nie palącego silnika.... A NAWET POWAŻNEGO USZKODZENIA!!!!! Jeżeli przeskoczył teraz pytanie o ile zębów może nie pogieło zaworów, Twój odpala jak piszesz czasami i jako tako więc zakładam że pasek jest cały. Ale oczywiście to tyko kolejny strzał.
Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 14-01-2011 o 10:42
W poniedziałek zaciągam go do mechanika bo jak to pasek to szkoda męczyć. rozrząd miałem w planach zmienić bo zrobiłem nim dopiero 10 000 km a przejechane ma 110000 km .
Tzn. zrobiles 10 000 po wymianie, czy 110 000?
10 000 zrobiłem odkąd ją kupiłem a Alfa przejechane ma 110000.
Mam pytanie czy jest możliwość samemu sprawdzenia czy przeskoczył pasek rozrządu?