W PZU jest dodatkowe ubezpieczenie. Holowanie po Europie w razie awarii. Ubezpieczasz tyle dni ile bedziesz w podrozy. I wychodzi na prawde tanio. Z tego co pamietam to za tydzien wychodzil kolo 40zl
W PZU jest dodatkowe ubezpieczenie. Holowanie po Europie w razie awarii. Ubezpieczasz tyle dni ile bedziesz w podrozy. I wychodzi na prawde tanio. Z tego co pamietam to za tydzien wychodzil kolo 40zl
Napisał rigobert
W centrum.Napisał rigobert
Samochód generalnie jest OK i nie obawiam się o jego awarie, ale cenne uwagi jak narazie dla mnie to roletki na bok, płyn chłodniczy o którym nie myślałem wcześniej.
Na tą chwilę lista wyglada tak:
GPS, żarówki, bezpieczniki, mocna taśma klejąca, kamizelka, roletki na boczne szyby, olej 2l, płyn chłodniczy, ubezpieczenie, lodówka, sprawdzenie paska przed wyjazdem w ASO.
Nie zapomnij o klasycznej mapie :wink:Napisał cysio
Wcześniej jak miałem lancie dedre też w dieslu to się więcej zwracało uwagę na stan auta przed podróżą, Polska-Niemcy-Belgia teraz to to auto do mechanika i niech szuka czegoś jak coś się już kończy to mi wymienia,teraz jak jadę 166 to na nic nie zwracam uwagi. W zimie tlyko na to żeby był płyn do spryskiwaczy bo najszybciej sie szyba brudzi. Ja też planuję we wakacje jechać jakieś 2000km i tylko rozrząd wcześniej zrobię bo będzie już czas. Koledzy z Bielska często tam jeżdżę do cioci też mieszka w centrum i cholernie mi się podoba to miasto,zwłaszcza jak widzę jak jedzie nowa 159 lub croma oraz inne piękne włoskie autka z górnej półkiPozdrawiam.
Panowie a odnosnie cisnienia w oponach jakies rady? Mam 195/60/R15 - samochod bedzie zaladowany i mysle zeby dac 2,5.
Ja na 205/65/15 mam 2,5 i bardzo dobrze się jeździ na takim cisnieniu...Napisał cysio
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
z reguły na tył się daje 0,2 mniej niż na przodzie![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie assistance to najlepsze krótkoterminowe na dzień dzisiejszy ma Generali. Kup sobie do tego koszty leczenia dla całej rodziny w razie jakiegoś zdarzenia.
Pzdr
jesli bedziesz jechał do ASO w Bielsku musisz mieć na uwadze,ze czasem trzeba czekac tydzien zanim Cie przyjmą....(ja tyle czekałem).Niezla alternatywe stanowi Auto Alex w Kozach, przyjmuja szybko i cenowo wychodzi z pewnością lepiej nie w BB.(wiem bo sam tam bywam![]()