Ja jakis czas temu miałem takie same objawy w Audi tyle,że u mnie wymiana czujnika to 3min roboty i dostęp bardzo dobry bo jest z przodu a nie wiem jak w JTD.
Ja jakis czas temu miałem takie same objawy w Audi tyle,że u mnie wymiana czujnika to 3min roboty i dostęp bardzo dobry bo jest z przodu a nie wiem jak w JTD.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
CZujnik w JTD znajduje się nad rozrusznikiem. Pomiedzy silnikiem a kabiną. Dostęp straszny ;/. Ja wymieniałem go sam z kanału.
Tak jak już wspominałem - u mnie w JTD wymiana trwała (w ASO) ok. 15 minut, niemniej jednak dostęp jest beznadziejny i wymiana na ulicy nie ma najmniejszego sensu. Pamiętaj tylko, że padnięty czujnik obrotów objawia się tym, że autko Ci będzie gasło po nagrzaniu się, nawet na środku skrzyżowania (i odpali dopiero po ostygnięciu), więc lepiej znajdź sobie jakiś serwis niedaleko od domu![]()
Hehe racja Psylo... dzisiaj jechałem do mechanika na max nawiewie ciepłym z przerwami co jakiś dystans na ostygnięcie
Wymiana przyniosła oczekiwany efekt... samochód się nagrzewa i ma ochotę jechać) Dziękuję wszystkim za liczne podpowiedzi i zaangażowanie w temat. Lecę się przejechać do sklepu z zadowolenia
)
Pozdro !![]()
No to dobrze że tylko na tym się skończyło. Fajnie, że są na forum ludzie potrafiący wróżyć w fusów (czyt. krótkiego opisu zachowania auta). No ale jak ktoś miał podobnie to przynajmniej napisze co to może być i już jest przynajmniej lżej na duchu że to totalna kaplica![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
dokładniedzięki takim ludziom i istnienie forum ma duży sens i auto dużo bardziej cieszy
![]()
wróżbita Maciej to przy mnie pionek![]()