Jeśli woda jest w wydechu to chyba normalna sprawa że woda będzie się wypalać tworząc parę. Praw fizyki nie da się oszukać![]()
A czy przypadkiem auto nie jest użytkowane na krótkich dystansach? Żeby porządnie wypalić całą wilgoć zebraną w układzie to trzeba by było pogonić Alfę w trasę. Rozgrzanie do 90 stopni w mieście nic tutaj nie pomoże.
Jeśli poza parą nic się nie dzieje to spałbym spokojnie.
No i kolego Qlimax125 koniecznie wymień ten korek. Układ chłodzenia jest układem ciśnieniowym. W korku jest zawór tak więc fabryki nie poprawiajI właśnie dlatego po odkręceniu korka poziomu płyn się zmienia bo upuszczamy z niego ciśnienie.
dzieki wielkie koledzy za ta rade. bo mi przebil jakis to tuman i nie zwracalem na to uwagi az do ostatnio. dzieki wielkie koledzy
Przy tej pogodnie każde auto będzie dymić na biało, oczywiście w słusznych ilościach, na rozgrzanym również przy minusowych temperaturach będzie wydobywać się lekki biały dymek.
Auto może też dymić na biało (dość gęstym białym dymem) gdy uszkodzona jest uszczelka pod głowicą. Pamiętam moje przygody z boxerkiem 145. Dodatkowy objaw potwierdzający uszkodzenie tej uszczelki to nadmierne zużycie płynu chłodzącego. Czy ze zbiorniczka nie schodzi płyn chłodzący w Twoim przypadku ?
Właśnie, że nie ubywa Go.
Może to być, przez to że auto ciut stało?
Bo moja niunia jest po lekkim uszkodzeniu i stała ponad 7,5 miesiaca.
Przepalana wtedy byla hmm raz na miesiac.
Teraz staram się nią trochę przejechać, ale też nie mogę za dużo bo koledzy z niebieskich pożyczyli ode mnie prawko.
koledzy a nie może byc cos powiazane z faktem słabych swiec zapłonowych albo przewodów wn
Nie. Ale jak auto stało tyle czasu to rzeczywiście możesz mieć dużo wody w układzie wydechowym.
Wysłane z mojego GT-I9000
Za kazdym razem dodatkowo jak odpalasz i po tym wydech stygnie dodatkowo osadza sie rosa i pojawia wilgoć na wskutek różnicy temperatur
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2