Ze wszystkich aut które miałem, a było tego troche, hamulce w mojej 156-ce są najlepsze.
Dziwią mnie takie problemy jak Twój. Może po lifcie coś zmienili?
Ze wszystkich aut które miałem, a było tego troche, hamulce w mojej 156-ce są najlepsze.
Dziwią mnie takie problemy jak Twój. Może po lifcie coś zmienili?
Może zmień klocki na EBC red stuff? Ponoć bardzo ładnie hamują i ciężko przegrzać. Sam będę się do nich przymierzał jak swoje wykończę (nie wiem jakie są) które notabene hamują rewelacyjnie.
Wszelkie sportowe klocki odpadająNie upalam, żeby sie w to pchać, a chociazby RS lubi piszczeć. A ja nie lubię, jak piszczy
Zamówione TRW, nowe przewody na tyl i zobaczymy. Jedyna zmiana po lifcie to wymiana pompy hamulcowej na taką z większym tłoczkiem, serwo zostało chyba to samo. Klocki też minimalnie różnią się wymiarami, ale to jest pomijalne.
EBC red to tak właściwie nie są sportowe kloce, tylko dedykowane do trochę mocniejszych cywilnych samochodów. Np do 156 GTA producent przewiduje je jako podstawę.
Yellow stuff już podchodzą pod sportowe i chyba mocniejszych tarcz wymagają (zwykłe potrafią spękać przy tych klockach), a sportowe klocki to dopiero kolejne półki ( orange i blue o ile pamiętam) ale tam to już nie ma homologacji chyba.
Ale skoro już zamówiłeś TRW to za późno na na takie przemyślenia. Swoją drogą na tył sam założyłem TRW i nie narzekam, ale na przód na pewno będę chciał coś bardzo mocnego. W tym momencie mam bardzo mocne klocki z przodu, nie wiem jakiej firmy ale na pewno nie chce iść w nic standardowego![]()