Strona 21 z 48 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 475

Temat: Rozrząd 2.2 JTS (P0013,P0014,P0015,P0016, rozciągnięty łańcuch, brak mocy)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Problem polega na niskiej dostępności w pełni kompatybilnych zamienników (pełen zestaw plug & play) oraz niskiej świadomości warsztatów przerabiających raczej ople a diagnoza w ASO tez problematyczna. Poza tym cena oryginału w ASO zabija a z tego bierze się wysoka cena takiej imprezy do tego jeszcze połączona z wysokimi stawkami aso za roboczogdzinę.
    Poza tym przykładowo dostępny zamiennik w intercarsie SWAG nie pasuje mimo ze na stronie twierdzą inaczej Bez kozery wiec się pytam jaka hurtownia skoro jesteś z Wawy

Ale jak bez robocizny to w ogóle bajka. Zyć nie umierać i można remontować

Dodano po 4 minutes:

Errata,
    jak sam zauważyłeś sam łańcuch nie jest drogi ale zębatki już owszem a do tego jeszcze elektrozawory, itp. Btw jaki przebieg tej brery i ile razy był olej wymieniany ?ytam do celów statystycznych
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 29-03-2015 o 00:21 Powód: Dodano

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

CodeMaker=Chce zrobić główny łańcuch, w hurtowni czekają w razie czego pozostałe części. Tak naprawdę wszystko się okaże po rozebraniu.Zakupiłem zestaw TCK120 za 499zł

Dodano po 5 minutes:

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Idziesz na łatwiznę. W tym wątku akurat tutaj jest wszystko opisane Ale żebyś nie mówił że wujek zły to Ci trochę pomogę i podlinkuję inny wątek gdzie akurat się Piotrek wypowiadał

http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...-brerra-2.html

poza tym polecam wpisy usera klusiobos w watku siostrzanym

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...swiadczen.html

podawał tam ceny

Dodano po 2 minutes:

Moim zdaniem jak nie ma żadnych objawów związanych z checkiem i jeździ normalnie to bym przeszedł nad tym do porządku dziennego (i zbierał na rozrząd . Btw nie do końca rozumiem czy tylko czyściłeś elektrozawory czy też wymieniłeś na nowe ? Czasem czyszczenie nie pomaga i pozostaje tylko wymiana
    Spotkałem się ze znajomym i włożyłem jego nowe,obydwa, on jeździ na nich może 1 miesiąc. Po włożeniu nic nie pomogło, ale zastanowiło mnie to ze po zamianie czujników wałka rozrządu błąd zgasł, i po jednym dniu wyskoczył z powrotem. Zakupiłem nowe czujniki i to samo,Zastanawia mnie czemu mi wtedy zgasł.
    Ostatnio edytowane przez lord8 ; 29-03-2015 o 08:29 Powód: Dodano

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Zastanawia mnie czemu mi wtedy zgasł.
    Jest mocno prawdopodobne, że przez chwilę parametry były w normie, po czym znowu wyskoczyły poza normę.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie

Odpowiadając na pytanie ceny sprawdzalem w Moto Faktory Ursus mam tam najlepsze rabaty. Co oleju to wg książki i rachunków oraz historii z ASO zmieniany co ok 20 tys. Przebieg 103 tys. Mam tez pytanie czy na elktrozaworach dużo było nagaru? Zestaw TCK120 w okolicy 400 zł na zamowienie w jeden dzień. Olej jak pisałem wcześniej Liqu Moly top tec ale przy wymianie rozrządu czuje ze znowu trzeba go bedzie chyba zmienić. Okaże sie jak wyglada wszystko pod pokrywa.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał songokudj Zobacz post
    Mam tez pytanie czy na elktrozaworach dużo było nagaru?
    Na elektrozaworach to nagaru raczej nie bedzie. Gromadzi sie raczej na kolektorze ssacym, kanalach dolotowych i zaworach.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Pytałem bo ja na elektrozaworze na wałku ssącym miałem właśnie takie drobinki nagaru. Dlatego też zastanawiam się czy przy zmianie rozrzadu jeszcze raz nie przepłukać silnika. Wiem że auto sporo stało zanim je kupiłem, choć tak jak pisałem mam je od misiąc i dopiero z tydzień temu pojawiły się błędy. Mam trochę problem z tym że, auto nie mam żadnych innych objawów. Nie mnie jak będę robił rozrząd to porobię zdjęcia wszystkiego po otwarciu może komuś się przyda.

Użytkownik Świeżak Avatar Spider82
    Mieszka w
    Wisła Wielka
    Auto
    159 2.2 jts 2005r.

Domyślnie

Mam zdjęcia jak ktoś che

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Wrzuć tutaj

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

I jeszcze jedno pytanie które zestawy rozrządu - jakiej firmy polecacie ? Wiem że, w niektórych zestawach nie wszystko pasuje. A może w żadnym wszystko nie pasuje
    Obecnie stawiam na FAI TCK120 (jeśli chodzi o łańcuch główny) ale są też innych firm.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał songokudj Zobacz post
    I jeszcze jedno pytanie które zestawy rozrządu - jakiej firmy polecacie ? Wiem że, w niektórych zestawach nie wszystko pasuje. A może w żadnym wszystko nie pasuje
    Obecnie stawiam na FAI TCK120 (jeśli chodzi o łańcuch główny) ale są też innych firm.
    Taki co wszystko pasuje jest w ASO ewentualnie z innego zrodla ale z aprobata Fiata. Z tego co kojarze to w zadnym zestawie (oprócz oryginalu) nie pasują zębatki. Z tego co kojarze to FAI był już na warsztacie i ogolnie rozpoznany. SWAGa testowal Szerzen ale ze to ASO montowalo wiec ogolnie był do zwrotu bo nie dalo się założyć całości. A
    le jak masz firmę to przecież zawsze możesz zwrócić do hurtowni ze nie pasuje