Strona 25 z 28 PierwszyPierwszy ... 1516171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 277

Temat: 100-lecie AR - wyjazd do Włoch

ViP Znawca Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    164 Q4 , Giulietta QV, 164 - 2 szt , Alfa Galaxy / BUSSO Stelvio Super 280KM/ Spider ph2

Domyślnie

Cytat Napisał Godzinek Zobacz post
    Witam!
    My wyjeżdżamy dzisiaj o północy z Łodzi i jedziemy przez Wrocłąw i Niemcy.Mieszkamy w hotelu Mac Mahon na Via Mac Mahon, 45/A Bedziemy od piątku wieczorem.
    Milano, 20155
    Zapraszam na szklaneczkę Whiskey
    moj nr +48601250290
    ta wczorajsza whisky byla emocjonujaca....hehehe

---------- Post dodany o godzinie 11:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:19 ----------

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Ile 75 Evoluzione... ;/
    Hej filip ze 2 widziałem i moje sz oraz jedna rz... moc wrazen , we wrocku sie pochwalimy hehe

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał grzesk Zobacz post
    ...wczoraj naliczyłem może z 15 samochodów na PL blachach na parkingu fieramilano...

Chciałeś napisać 15 czy 150??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar spike
    Mieszka w
    Gdynia/Fjellsa
    Auto
    159SW 2.0 jtdM

Domyślnie

My naliczyliśmy 20 aut z PL,ale pewnie parę jeszcze było,skromnie ,poza tym rewelacja,tyle 8C w jednym miejscu pewnie nigdy więcej nie zobacze, no i innych alfek.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    Hej filip ze 2 widziałem i moje sz oraz jedna rz... moc wrazen , we wrocku sie pochwalimy hehe
    Pochwalisz się swoją SZ czy tylko wrażeniami?

Ten wyjazd był tak łatwy do wykonania - wystarczył samolot, w sumie wyłożyć z 600 zł. Teraz to ja szczerze żałuję, że pożałowałem i że nie odłożyłem sobie sesji na wrzesień ;/

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Niniejszym i ja melduję się z gorącego Mediolanu
    całość relacji będzie po przyjeździe aczkolwiek już dziś powiem że organizacja w dniu dzisiejszym poległa.... naprawdę jesteśmy rozczarowani przejazdem który zaczął się w rewelacyjny sposób niestety zakończył się w kiepskim stylu...zero oznaczenia trasy w zzwiązku z tym duuuuża część (w tym my) przejazdu nie zakończyła...
    pozdrawiam ciepło z resztą wspaniałej szóstki z którą tu jestem
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Buona sera! Prosto z Mediolanu relacja z ostatniego dnia jubileuszu:
    http://www.forzaitalia.pl/index.php/...ien-piaty.html
    Dziękuję, dobranoc.
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Witajcie już z Polski!
    Przede wszystkim wielkie dzięki dla Spike'a za wykasowanie błędów (pojawiły się dopiero na naszej A2 dość daleko za Poznaniem. Na dniach i tak pojadę do Tomka Seligi na uzsunięcie wszystkich usterek więc się dowiem, czy teraz to tylko lambda) oraz pozdrowienia dla całej ekipy spotkanej na McDonaldzie po zakończeniu przejazdu.
    Krótkie podsumowanie na gorąco (padam na pysk, na polskiej A2 (ostatnich 15 km) mogło się skończyć BARDZO ŹLE - na szczęście żona zachowała czujność...):
    - przejechany dystans (od wyjazdu z domu) - 5700 km,
    - odwiedzonych 6 krajów (+ prawie Lichtenstein),
    - usterki Belli: odezwał się wydech (jakaś nieszczelność zaraz po wyjeździe), potem padł guzik drzwi w drugim pilocie (w 1. wcześniej już był padnięty), następnie poddała się roleta bagażnika (sprężynka zwijania), zaczęło odzywać się (chyba) zawieszenie silnika (francuskie i włoskie dziurawe drogi), zapaliła się kontrolka ECU (lambda-znana sprawa+ cylinder 1. i 4. misfire, ale to chyba jak go muliłem na ostrych wzniesieniach w małych francuskich misteczkach)
    - 1 zmęczony biały pies, który dziś odmawiał już wstępu do Belli (zawsze bardzo lubił podróże),
    - 2 cudowne/męczące/po włosku zabałaganione dni, podczas których 1 rzutem oka można było ogarnąć 3 RZ i jednego SZ, wspomniane już 8C w obu wersjach i kilku sztukach, zobaczyć wiele modeli marzeń (75 Evoluzione , Montreal.... dużo dużo więcej) na własne oczy po raz pierwszy; zjeść zimne resztki lunchu, którego organizatorzy nie zapewnili w odopowiedniej ilości, gadżety (ubranka itp.) AR zobaczyć tylko w internecie, bo FIAT Group dał ciała po całości i zrobił malutki wiejski straganik oblegany jak Michael Jackson w sarkofagu ; posiedzieć w Giulieccie, nawet na siedzeniu kierowcy (PLASTIK, PLASTIK, PLASTIK :[ - klamki wew. i zew., przyciski, GAŁKA SKRZYNI BIEGÓW W QV!!!!!, tylko szczotkowana belka jest metalowa), zajrzeć do wyścigowej AR TZ3 Corsa i pozwolić białemu pieskowi oprzeć łapki o reflektor (OGROMNA DEZAPROBATA klubowiczów włoskiego Clubu AR Nord, choć oczywiście nic nikomu się nie stało, a Bella nie raz załapie obcierki w wyścigach *trochę tego będzie szkoda, ale koleś po to ją właśnie zamówił* );
    - poza powyższym można było jeszcze pochodzić po placu w 36 stopniowym upale (nie wytrzymał pies) oraz wieczorkiem po mieście, ciągle oglądając poiękne AR (nie wytrzymał pies i żona ze skęconą 2 dni wcześniej w Monte Carlo kostką (prawie doszliśmy do kasyna , Kubicy nie stwierdziliśmy ), wczesniej kręcąc się różnymi trasami za ludźmi prawdopodobnie wracającymi do hotelu (za duńczykami w Giulietcie Sprint pojechaliśmy prawie na Autostradę A8), bo navi po włosku zastrajkowała (nie tylko nam zresztą);
    - 1 miłe spotkanie ze Spike'm i Małą oraz 3-osobową pomorską załogą 147-ki oraz 3 osobową załogą Lubuskiej 166 ki (wybaczcie koledzy i koleżanki luki w pamięci... upał... );
    - 1 niezapomniany przejazd serpentynami trasy San Bernardino podczas powrotu (na wzniesieniach rzędu (na oko) 5-8% ograniczenie prędkości jest do 100 km/h!!!, Bellę musiałem trzymać na obrotach (2 i 3 bieg), ale zakręty bierze się miodnie, wyobrażam sobie przejazd np. GTVką 3.0 V6, albo jakąś mocną tylnonapędówką (wspominałem już 75 Evoluzione?);
    - niezliczone dziesiątki supersamochodów i innych wypasionych samochodów i jachtów w: Genewie, Saint-Tropez, Cannes i Monte Carlo (z większych egzotyków np. TVR, wcześniej nie widziałem)...
    - trochę fotek z całej podróży ( z telefonu, wrzucane na bieżąco, miałem problem z pisaniem na forum, ale o tym w innym wątku może napiszę pomysł racjonalizatorski) jest tutaj, a jak zrzucę też te z aparatu to zrobię jeszcze 1 album z samej imprezy.
    Pozdrawiam i dobrej nocy!
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 29-06-2010 o 09:12 Powód: poprawki:)
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Co Wy tak narzekacie, przecież to Włosi Upał, dezorganizacja? Mój żywioł Szkoda, że mnie zabrakło, bo ja bym na takie rzeczy nie narzekał

75 Turbo - pewnie chodzi o Evoluzione Powiem Wam tylko tyle, że teraz możecie się chwalić co widzieliście, ja pojadę kiedyś do Museo Storico i zobaczę więcej niż Wy - muszę poprawić sobie humor

Użytkownik Embrion Avatar gionardi
    Mieszka w
    (CZ) Vrbno p.P.
    Auto
    Alfa Romeo 4C Rosso Compet* // Alfa Romeo MiTo 1,4TB (200CV Novitec) Rosso

Domyślnie

Super 100anni* - zobacili sme par znajomych na Telepase* - rad jsem Vas znovu potkal*
    Fajne je byt alfista

Użytkownik Pirat drogowy Avatar spike
    Mieszka w
    Gdynia/Fjellsa
    Auto
    159SW 2.0 jtdM

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Przede wszystkim wielkie dzięki dla Spike'a
    To tylko jedno kliknięcie..
    Nie da sie opisać wrażeń ze 100 lecia,dla miłosników marki to była nie byle jaka gratka