Jezdzi normalnie ogolnie ale ma czasem muła czasem nie, odpala wiekszosc normalnie choć raz na jakis czas potrafi szarpnac przy odpalaniu i niebieskiego dymka puści.
Jezdzi normalnie ogolnie ale ma czasem muła czasem nie, odpala wiekszosc normalnie choć raz na jakis czas potrafi szarpnac przy odpalaniu i niebieskiego dymka puści.
to samo u mnie, masz klapy?
Na 99% klapki siedzą, bede ściągał kolektor do czyszczenia to od razu klapy wywale i zaślepie xD
Napisz może jak wygląda pomiar kompresji w 8V? Robi się to przez otwory po wykręconych świecach, czy po wyjęciu wtryskiwaczy? W 8V jak wiadomo dostęp do świec jest dość ciężki. Do tego dochodzi ryzyko ukręcenia świecy. Słyszałem, że niektórzy wykonują pomiar kompresji specjalnym testerem typu Bosch lub EDIA Pro mierzącym kompresje na podstawie odczytów z czujnika położenia wału. Na ile są to pomiary wiarygodne ciężko powiedzieć, bo informacji w sieci na ten temat niewiele.
Robimy to przez świece. Dostęp faktycznie paskudny![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czas wtrysku jest podawany na cały silnik, jest wartością określoną zależną no tak ogólnie - od obciążenia, a czas wtrysku i dawka paliwa, która ma być podana na cylindry jest różna dla par cylindrów (banków). Korekty krótko i długoterminowa pokazują różnice w zadanym czasie wtrysku na grupie cylindrów (bank1 vs 2), są w % i wartościach bez-jednostkowych. Każdy cyl. jak w dislu można zobaczyć, ale nie z użyciem interfejsu i MES.
A korekty były idealne
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Klapka ??
Wyglada jakby cos tam wpadlochyba ze te kawalki to pierscienie
![]()