Na początku lipca zamierzam się na wymianę kompletu sprzęgła. Teraz pytanie do was czy warto wymienić samo sprzęgło czy koniecznie z dwumasa? Dwumasa wg mnie w dobrym stanie jeszcze (do zweryfikowania)
Na początku lipca zamierzam się na wymianę kompletu sprzęgła. Teraz pytanie do was czy warto wymienić samo sprzęgło czy koniecznie z dwumasa? Dwumasa wg mnie w dobrym stanie jeszcze (do zweryfikowania)
Jeśli dwumasa będzie OK to możesz wymienić sprzęgło i koniecznie wysprzęgnik.
Z drugiej strony zależy ile jeszcze będziesz użytkować auto - może warto jednak wymienić też koło dwumasowe.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
afroo początek lipca już nie długo. Melduj jaki będzie efekt. Może dzięki Tobie znajdziemy przyczynę tego chrobotania.
Jest gdzieś na forum temat temu poświęcony. Tzn jak wymieniamy komplet 2masa, sprzęgło i łożysko to pojawia się chrobotanie, gdzie przed wymianą tego dźwięku nie było. U mnie też przed wymianą nie było chrobotania. Wymieniłem na początku na nowy komplet i chrobotanie było dosyć głośne. Potem wymieniłem na regenerowane i praktycznie go nie ma dla osoby która nie wie o co chodzi. Widać że nowe części są bardzo dobrze spasowane.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Dam znać, póki co zastanawiam się jak się do tego zabrać. Czy kupić komplet sprzęgła (przy okazji, co polecacie?), czy najpierw zlecić mechaników rozmontowanie wszystkiego i diagnozę a potem zamawiać (gorzej jak się okaże że jednak dwumasa i koszt się zrobi sowity). Orientuje się ktoś ile robocizna za taką wymianę?
U mnie 400 PLN
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Niski stan oleju w skrzyni biegów...Ja miałem 1.3litra i podobne szuranie w skrzyni...zalalem 2.5litra świeżego oleju sprawa rozwiązana.pozdrawiam