Na osiągi nie ma wpływu ale na spalanie i trwałość podzespołów silnika na 100% ma - im czystrze paliwo tym zdrowiej dla silnika. Standardem w dieslach po zalaniu kiepskiego paliwa jest MCSF spowodowany zawieszaniem zaworu EGR lub zalepieniem sadzą czujnika cisnienia doładowania. Ja osobiście preferuję v-power ze wzgledu na pozbawioną siarki syntetyczną bazę uzyskiwaną z gazu ziemnego
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wiem, ul.Myszyniecka. Auto jest u Twardkowskiego, mam nadzieję, że znajdą przyczynę aczkolwiek póki co kiepsko im to idzie. AR miała być odebrana, ale okazało się, że znów zgasła po wyjechaniu z myjni i może ma to związek z cewką. Zaczynam się poważnie niepokoić, póki co jest gwarancja, ale za chwile ona się skończy co wówczas? Ile razy usterka może być naprawiana?
Znów zapaliło się EOBD, tracę serce to tego auta.
Może ktoś by spojrzał swoim okiem albo podłączył do kompa?
Lutraki, chętnie bym pomógł, ale kawał drogi mamy do siebie.
Pytanie - pisałaś do FAP o swoich przebojach z autem? Ja bym to zrobił niezwłocznie.
Dowiedziałem się ostatnio w ASO, że Fiat refunduje części po upływie gwarancji - trzy, czterolatki. Tylko trzeba pogadać z kierownikiem serwisu, by wystąpił z wnioskiem.
Spróbuj może do nich napisać, podłącz faktury i wszystko co masz do tej pory z serwisów.
Aż przykro czytać, że masz takie przejścia z tym sympatycznym autem.
Pozdrawiam
FAP zna moją sytuacją bardzo dobrze. Owszem może i bym mogła dostać rabat na amortyzatory, ale robocizna w ASO jest tak wysoka, że mija się to z celem.
Jakby co zapraszam na priv lub do mojego wątku w którym pisałam o perypetiach z moich autem.
Dzięki za chęć pomocy, ale odległość jest duża.
A u rzecznika praw konsumentów byłaś?
Nawiazalem do refundacji kosztu czesci, bo na sam koniec mozna pomyslec o wymianie silnika, ecu czy instalacji.
Moze zamiast FAP napisac do Wloch? Tez bym sprobowal i zapytal kto potrafi naprawic Twoj samochod, bo ASO nie umie.
To nie jest normalne, z Twoim autem jest cos nie halo, bo przeciez nie mamy wszyscy takich problemow.
I na koniec-w Twoim przypadku zasadnym jest kupienie kabla do auta i odpowiedniego programu.
Pytanie czy chcesz sie w to bawic.
Blad wrocil obecnie po tak dlugiej przerwie?
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
- czytam, czytam i nic z tego nie rozumiem.
- albo nie jst podawa pełna informacja albo ...
- jaki w koncu był bład, co ASO naprawiło, lub probowało naprawiać.
- przecież wg rozdzielnika każde ASO ma mieć nowy diagnoskop do Alf, typ wiTECH.
- ten diagnoskop nawet potrafi dojrzeć nie przykręconą śrubę na poduszce silnika.
- to co w takim razie badało, namierzało przez ten czas ASO ?
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Rzecznik spraw zna moją sprawę podobnie jak gazety i telewizja. Auto nie ma gwarancji i dalej zaczynają się cyrki. ASO nie widziało problemu, rzeczoznawca owszem, ale nie uznano naszych roszczeń.
Kabel kupię, ale nie znam się na tym więc po co mi on?
Błąd był dawno usunięty, jakieś dwa lata temu - nie pamiętam dokładnie co było robione.
Ikonka s&S pierwszy raz pojawiła się.
NIe będę za każdym razem pisać o swoich perypetiach z autem, są w moim głównym wątku. Nadmienię, że auto od początku było diagnozowane w ASO w WAwie i Bydgoszczy gdzie zostało zakupione.