Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Na wakacje z Alfą...

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

Warto pomyśleć o takich rzeczach jak siatka mocująca bagaże w bagażniku, nawilżane chusteczki w schowku i parasol na wszelki wypadek .

cysio
    Gość

Domyślnie Re: Na wakacje z Alfą...

Cytat Napisał pitt24
    jesli bedziesz jechał do ASO w Bielsku musisz mieć na uwadze,ze czasem trzeba czekac tydzien zanim Cie przyjmą....(ja tyle czekałem).Niezla alternatywe stanowi Auto Alex w Kozach, przyjmuja szybko i cenowo wychodzi z pewnością lepiej nie w BB.(wiem bo sam tam bywam
    Do Kóz zadzwoniłem kiedyś tylko raz i stwierdziłem, że nie mają pojęcia o AR. Koleżanka również robiła coś przy SC - generalnie jak dla mnie to dyskwalifikacja... a w BB czasem warto poczekać a czasem nie trzeba....

pitt24
    Gość

Na pewno nie ze wszystkim mogą sobie poradzic, choć ja do nich jezdze i nie narzekam (Alex Kozy).Fakt, faktem, nie mialem jeszcze krytycznych sytuacji z Alfa.Ostatnio jednak zmagalem sie z kontrolka silnika i panowie z ASO w BB po podmianie polowy silnika i tygodniowym diagnozowaniu stwierdzili, ze nie wiedza gdzie lezy problem.Rachunek za "diagnozowanie" do małych nie należał.Problem sam rozwiazalem czyszczac egr.
    Innym razem jednak bielskie aso bardzo ladnie sie zachowało, mialem problem ze skrzynia biegow i faktycznie starali sie pomoc i nie byla to pomoc polegajaca na wyciagnieciu kasy od klienta.Wszystko zalezy wiec na kogo sie trafi...jak to w zyciu.
    Z ciakawosci jesli kolega bedzie juz po przegladzie, chetnie dowiem sie na czym on polega i co sprawdzaja? Pozdrawiam!

cysio
    Gość

No i wróciłem. Pięknie było, Alfa zwiedziła swoje strony zapieprzała jak szalona załadowana po dach. Dzieciaczek spał a jedyne co się zepsuło to pogoda w ostatni dzień. Największy szok dla mnie - trasa Bielsko - okolice Venecji - 10h, 140-150 na blacie, prawie zero postojów - spalanie za całą trasę 6.8l / 100km - szok.

BTW - widziałem reklamową MITO na drodze - z daleka straszy... dramat....

Bianco
    Gość

Domyślnie

Cysio, chyba troszkę z tym spalaniem przesadzasz... :shock: Ja z tym samym silnikiem na pusto w trasie przy predkościach 110 - 140 km/h osiągałem 8,00 l/100km, a Ty piszesz, że załadowany byłeś po dach!

Poza tym nie uważasz, że jazda z dzieckiem samochodem tak przeciążonym z takimi prędkościami jest NIEBEZPIECZNA??? Zauważ, że auto tak obciążone troszkę inaczej się prowadzi i droga chamowania wydłuża się dwukrotnie - TROCHĘ ROZWAGI NA URLOPIE, to nie rajd :!:

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

ja wczoraj z pragi wrocilem .. 4 osoby, "załadowany po dach" - 10 l na setke
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

cysio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bianco
    Cysio, chyba troszkę z tym spalaniem przesadzasz... :shock: Ja z tym samym silnikiem na pusto w trasie przy predkościach 110 - 140 km/h osiągałem 8,00 l/100km, a Ty piszesz, że załadowany byłeś po dach!
    Poprawka - spalanie wyszło w granicach 7 litrów, a na ostatnim odcinku gdzie darłem ile wlezie, plus 50km po mieście - 8.22

Cytat Napisał Bianco
    Poza tym nie uważasz, że jazda z dzieckiem samochodem tak przeciążonym z takimi prędkościami jest NIEBEZPIECZNA??? Zauważ, że auto tak obciążone troszkę inaczej się prowadzi i droga chamowania wydłuża się dwukrotnie - TROCHĘ ROZWAGI NA URLOPIE, to nie rajd :!:
    Nie - bo to nie nasze drogi, pozatym wszystko było w granicach zdrowego rozsądku uwierz mi.