napewno od usunięcia tej usterki trzeba zacząć...
napewno od usunięcia tej usterki trzeba zacząć...
Dokładnie zacznij od tego przewodu Nie wiem czy o takie chodzi ale na allegro jest coś takiego http://allegro.pl/przewody-paliwowe-...877213624.html
Pozdro
Odświeżę swój temat...
Będąc szczerym - nie miałem pieniędzy na poprawę osiągów Alfy. Zawsze było coś pilniejszego.
Teraz w końcu postanowiłem się za to zabrać. Przewód wtryskowy już nie cieknie - jest inny.
Wiem, że moja przepływka umarła (błąd temp. mas powietrza), zastąpiłem ją inną - poprawy nie ma. Wczorajsze pomiary kompem niewiele wykazały - FiatECUscan wywalał się przy próbie zmierzenia czegokolwiek (dziś będzie jeszcze raz mierzona na nowszym FES). Na co zwrócić uwagę?
Ew. jeszcze jakieś pomysły - co może być przyczyną?
[Edit]
Tydzień temu wymieniony olej, filtry, a wczoraj... zaczęła kopcić na ?niebiesko?biało? dym ten dość długo jest widzialny, więc to raczej nie para. Wciąż nie ma mocy - przepływka była zamieniona na inną(od 2.0TS z 147) ale żadnej zmiany w mocy. Czy słusznie obawiam się wymiany turbiny? Czy to może nowy olej, który podobno ma właściwości czyszczące, zaczął usuwać nagary? Może to wypala się olej, który gdzieś się dostał przy rozbieraniu i składaniu? Jakieś pomysły? Wieczorem wrzucę to co komputer pokaże.
Poproś @sdero o analizę
W jego stopce znajdziesz mail do niego.
Była: 156 1.9JTD SP3