Nie ma mocy, czyli dlugo się rozpędza by osiągnąć ta prędkość.
Zdrowy 1.6 TS 105 przy dobrych warunkach i zdrowym motorku śmiało 200~ zamknie (to z doświadczenia wiem) - trzymam kciuki za Twoją niunię żeby Ci ją dobrze połatali i życzę Ci jak najlepiej![]()
Z tym płynem się pomyliłem, woda w cewkach bierze się gdy coś nam podejdzie pod przednią uszczelkę maki lub jej nie domkniemy tak mi mówił mechanik który się zajmuj alfami pozdro.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nie musicie mi wierzyć, Wrocław, S8 odcinek 5km przed zjazdem na pętle Syców Zachód - droga gładka jak stół i ni to górka ni to pod górkę - felgi 16', 205/45. Nagram dla was film następnym razem. Mówiąc o dobrych warunkach miałem na myśli przede wszystkim natężenie ruchu i możliwość rozbujania alfy na 4 biegu do 6~ tys. obr.
Btw. wg tej książki czas na kilometr pokonany przez 1.6 TS 105, a 1.9 JTD 115 to tylko 0,5s różnicy. Jakoś mi się wierzyć nie chce bo różnica jest zauważalna na korzyść JTD.
Ostatnio edytowane przez oleksy00 ; 28-01-2013 o 00:15
Jeśli masz nawigację to porównaj wskazania zegara auta ze wskazaniami nawigacji.
Przez ostatnich parę lat miałem okazję porównać wskazania prędkościomierza auta ze wskazaniem GPS-u.
Zawsze auto pokazywało więcej 10 do 15 km niż GPS . Od razu mówię że występowało to w różnych markach.
Moja Bella
Okej, wyszła dziś z warsztatu, mechanik wymienił jakiś przewód, czy rurkę która brała powietrze, była ona złamana.
Dodatkowo wgrał nowe mapy na gaz i jeździł tym autem około 70km by ustawić wszystko.
Powiedział, że się polepszyło, przybyło mocy, spalanie spało, lecz mówi, że gdzieś jeszcze ciągnie to lewe powietrze tylko, że trzeba by było cały silnik przeszukać i wymienić każdą zaślepkę(?) i rurkę, ponieważ on nie jest w stanie do tego dojść, co za tym idą koszta. Ale tak sobie myślę, że może udam się do jeszcze innego gazownika / mechanika i może on stwierdzi co jest lub który wężyk. Po wymianie rozrządu najprawdopodobniej tak zrobię.
- a jak mechanik zdgiagnozował że jeszcze ciągnie lewe powietrze ?
- w koncu auto ma moc i lepiej ciągnie.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm