wymiana pomoże?
wymiana pomoże?
Jak wam wymiana pompy vacum pomoże dajcie znać!! Jest nas wielu z tym problemem u mnie jest to samo http://www.youtube.com/watch?v=30xmITAlReo Dzięki![]()
No właśnie może ktoś wymieniał juz? bo mam dość dokładek.
Ależ to, że ta pompa wydaje taki dźwięk przy wysokiej temperaturze podczas wytwarzania podciśnienia to normalna rzecz. Nic jej nie dolega, działa prawidłowo. Być może wymiana na nową uciszy ten dźwięk całkowicie, albo przynajmniej będzie on cichszy, ale naprawdę nie ma potrzeby wymiany. Bez obaw![]()
Mam 1,9 Jtd 16v 140 km i tak samo jak silnik sie rozgrzeje to slychac terkotanie od strony pompy vacum, slyszalem kilka 159 z podobnym silnikiem i maja podobnie . Ja bym pompy nie wymienial one chyba tak maja , a jak dziala to nie ma po co iscw koszty.
U mnie ten czerwony plastik na pokrywie silnika po wizycie w serwisie zaczął strasznie drżeć, a co za tym idzie hałasować
sprawdź, czy masz uszczelkę dobrze założoną na szyjce wlewu oleju.
Temat vacum pompy znany jak temat buczenia klimy. Pytanie czy wywalić 500zł na vacum pompe i to terkotanie ustanie, czy to jest wada fabryczna, jeśli tak czy w nowych częściach jest to usunięte albo czy po prostu tak ma być. Czy ktoś na forum rozwiązał problem na dobre? czy są na forum osoby które w ogóle nie mają takiego dźwięku z vacum pompy, jeśli tak to jaki przebieg ma samochód.
Drzenie czy tam terakotanie to nic. Ja tez to slysze. Ale mam inny problem. Jak.zapale auto to ta pompa zaczyna spiewac jakby sie miala zaraz zatrzec:/ na wolnych obrotach nic ale jak dodam gazu to jak czasami rolka po.deszczu w niektorych autach. Jest tam cos w niej co mogloby sie zacierac? Bo juz mnie to wkurza. Co zapale auto rusze to ten dzwiek. Przejade kawalek pod obciazeniem dzwiek piszczalki znika Do ponownego uruchomienia. Da sie ja wykrecic zobaczyc czy tam cos jest nie halo? Plywa tam w niej jakis olej.czy cos? Co tam wogule w.srodku w niej jest? I ktore sruby odkrecac? Te na gruszce czy imbusowe co do klawiatury sa przykrecone?
W innym temacie koledzy pisali, że dziwny dźwięk dochodzący z vacum może być efektem urwanych szpilek w kolektorze wydechowym.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10