Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Temat: Swap 3.0v6 24 na 2.5 v6

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

jtd trwalszy od V6 buuuaaaaaahahahahaha
    przepraszam
    tak
    bez turbiny i wtryskiwaczy

- - - Updated - - -

jeśli to jest automat to mogę za nią dać 2500zł
    a zawieszenie nie jest obniżone tylko padnięte chyba że jakiś szalony szwajcar chciał mieć sportowe zawieszenie przy kołach 16 i oponach zimowych

- - - Updated - - -

po za tym jak sprzedajesz na części to napisz przede wszystkim jaki to jest dokładnie kolor ... nazwę koloru masz na naklejce na pokrywie bagażnika.
    można kupić to auto z przeznaczeniem na części ale w grę ewentualnego wykorzystania części wchodzą tylko poszycia zewnętrzne czyli blachy i zderzaki ... środek rzadko komu potrzebny ... ICS okrojony, zawieszenie nie nadaje się do niczego chyba ze ktoś lubi wymieniać ze zużytego na używane :-) silnik się nie nadaje można jedynie wyciągnąć pompę wspomagania od biedy i alternator ... lampy do regneracji bo w tym roczniku już nie świecą i można by tak długo dywagować ...
    koszt transportu tego itd to 2500 to jest max więc nie wiem czy dobrze robisz
    wg mnie 166 są niewycenialne ... moje są tak doinwestowane że gdybym miał je sprzedawać po cenach rynkowych to musiałbym być głupi ... co najwyżej mogę jedną z nich zamienić mając fanaberię na SPIDERA ale tylko z silnikiem 3.0
    wartość jaką mają w postaci komfortu stylu wyposażenia nie ma ekwiwalentu pieniężnego moim zdaniem ... no ale to jest moje zdanie maniaka alfaholika który chucha dmucha i jak coś zawiedzie to od razu serwis bez namysłów kombinowania czy szukania tanich zamienników ... jeśli kochasz ten samochód to go rób a jeśli jest to tylko wizidełko dla ciebie jakich niestety obserwuję na drogach coraz więcej to sprzedawaj i kupuj coś innego.

a propos wyjeżdżonych sztuk to ostatnio w Łodzi przed Kaliską wyprzedałem taką srebrną 166, która miała taki kąt kół tylnych /----\ jakiego jeszcze nigdy nie widziałem
    jak można tak zeszmacić auto ? gość jechał dosłownie na wewnętrznych rantach kół ... MASAKRA
    ufff musiałem się uzewnętrznić wyrzucić trochę goryczy bo boli mnie co z tymi samochodami ludzie robią ...
    Ostatnio edytowane przez blackalfa166 ; 20-06-2012 o 10:04

LukiZmc
    Gość

Domyślnie

Słuchaj kolego, nie jesteś tu zaje..... znawcą i nie mów mi że zawieche mam padniętą, bo wiem co mam,a ty niewiesz co mówisz, nie porównuj tu przypadków całkowitego zaniedbania a za 2500zł to idz do sklepu i piwa sobie kup bo niedługo finał euro.
    Pzdr. dla normalnych ludzi p.s koleszko auto jeżdzi na 17 , a zimki do sprzednia pa

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

BlackAlfa - moze mial zaladowany bagaznik i komplet osob ;] pozatym katy kol nie mowia o niczym...
    Genetics makes the champions, want to compare?!

LukiZmc
    Gość

Domyślnie

Święte słowa kolego... możę i tak było ale w naszym kraju przywykłem przynajmniej ja do oceniania ludzi nie po tym co trzeba.... ;-/)

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

Lukizmc
    Skoro jesteś takim fanem alfy i stać cię na utrzymanie 166
    To nie pytaj jak zrobić przeszczep z 3.0 na 2.5 tylko rób remont
    Jedz do serwisu zamów co trzeba i do roboty.
    Czym się obruszyles ? Tym że stwierdzam fakty?
    Jakby to auto było dobre to byś się nie zastanawiał czy sprzedać czy robić
    I nie koleszkuj mi bo się nie znamy nowy jesteś na forum i na trochę respektu i pozycję musisz trochę popracować

A wracając do tej z Łodzi to gość sam jechał:-) stała normalnie tzn jak każda z tego rocznika czyli niektórzy mówią obniżone sportowe zawieszenie :-) ale telepalo nią strasznie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Jako że jest to temat o swapie podłącze sie do tematu.
    Jak to jest z przeszczepem 3.0v6 do budy z silnikiem 2.5 Cf3??
    Jak wiadomo pacjent jest zdławiony katalizatorami i ma Ecu inne niż Cf2 podszedł by silnik 3.0 od 166 cf3??

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Teoretycznie wymagana będzie przeróbka wiązki silnika pod ECU z CF2 i wydechu pod jedną sondę z jednym katalizatorem.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Nasz nowy forumowy użytkownik błysnął elokwencja i wysłał do mnie wiadomość prywatną:

Bujaj się ze swoimi mądrościami, koleszkował się bede z kim bede chciał, i to wszystko*A co do forum to ołowaa ludzi szuka tanich rozwązań , bo nikt hajsem nie sra, a ty sobie miej swoje chore teorie baju.

:-)
    To ja zapytam:
    Dres już dzisiaj pracowałeś? Czy z kreszu masz? :-)
    Z takim podejściem to faktycznie zmien samochód ale na BMW idź na ich forum i tam ludzi obrazaj ludzi oni lubią takie klimaty

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

No i po co tu wklejasz wiadomości prywatne? Nie rób z siebie nie wiadomo kogo tylko dlatego że masz na forum dłuższy staż.

Skoro gość twierdzi że auto ma obniżony zawias to pewnie tak jest, ale Ty zobaczyłeś 2 fotki na zimówkach i fachowca zgrywasz

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166 Zobacz post
    Bujaj się ze swoimi mądrościami, koleszkował się bede z kim bede chciał, i to wszystko*A co do forum to ołowaa ludzi szuka tanich rozwązań , bo nikt hajsem nie sra, a ty sobie miej swoje chore teorie baju.

:-)
    To ja zapytam:
    Dres już dzisiaj pracowałeś? Czy z kreszu masz? :-)
    Z takim podejściem to faktycznie zmien samochód ale na BMW idź na ich forum i tam ludzi obrazaj ludzi oni lubią takie klimaty

heheheheheee
    Ale sami przyznacie że wypowiedź klasyfikuje gościa jednoznacznie..... hehehehee