Strona 46 z 91 PierwszyPierwszy ... 363738394041424344454647484950515253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Aha...
    Tylko kto się pod tą analizą podpisał? Kto wykonał tą modyfikację?

Bez tych informacji moim zdaniem taki post jest gówno warty i nie ma co strzępić więcej języka w tym temacie. Równie dobrze może to być mapka napisana dla podpuchy z celowo popełnionym "całkowicie wadliwym" oprogramowaniem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Zresztą jeden kit. Dla mnie oczywiste ,że ani 1,9 ani 2,4 nie "wysrywają " się po chipowaniu u znanych nam tunerów a 2,0 tak więc o czymś to też świadczy.
    Np o tym, że w 2.0 trudniej wykonać tą modyfikację, czyli jednocześnie łatwiej o wtopę. Zresztą była mowa o przypadkach pękniętych tłoków na seryjnym sofcie. Obracają się panewki, wykrzywiają korbowody, to i tłok może sobie popękać. W imię ekologii
    Ostatnio edytowane przez magil ; 15-01-2016 o 07:30
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał CubeLite Zobacz post
    Nie wiem czy chodzi o mnie, ale chyba tak to się wypowiem żeby nie było jakiś nieścisłości[emoji2] Jak dobrze pamiętam latem 2014 miałem przeładowania turbo.@Sdero widział mapę Cinka i coś tam pogrzebał żebym wrócił z powrotem do Belgii.Pojeździłem na tym do grudnia , a poźniej wyczyściłem kolektor w kolektorycdti.pl i z powrotem wrzuciłem program Cinka i jeździłem na nim aż do wysrania się tłoka[emoji14] taka oto historia[emoji2]
    Każdy klient, który był u mnie wie dobrze, że ja nie poprawiam oprogramowania, nie koryguję ale robię je od zera na nowo. Po to aby nie było w przyszłości niejasności kto co i za co. Faktycznie była taka sytuacja. Zrobiłem soft jak zwykle od zera. Co się działo potem nie mam pojęcia. Bardzo proszę o nie ubieranie mnie w ten temat, bo jeśli miałbym coś napisać, to zrobiłbym to wprost. I proszę o nie insynuowanie, że posługuję się kilkoma nickami. Ktoś komuś gdzieś zaszkodził, a dostaję po łbie ja. Wybaczcie ale ja nawet nie będę zaglądał do tego pliku. Wolę spokojnie spać. Tym bardziej, że z drugiej strony mam człowieka, z którym nie mogę spokojnie porozmawiać przy kawie czy piwie tylko pieniacza.

Tu jest screen z mojej korespondencji z człowiekiem, któremu wykonywałem modyfikacje w 2.0, na temat tego wątku. Który może wyjaśni chociaż moją stronę. Ten człowiek obserwuje wątek i mam nadzieję, że nie będzie mi miał za złe ujawnienie części korespondencji. Z góry bardzo przepraszam. I na tym koniec z moimi wyjaśnieniami na ten temat. Proszę też o darowanie sobie prywatnych wycieczek. Mam poważniejsze sprawy w życiu.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mail.jpg
Wyświetleń:	293
Rozmiar:	65.4 KB
ID:	188165

- - - Updated - - -

P.S. Swoją drogą, jak czytam, to chyba nie do kończ wiadomo co tam się stało.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Mi tu grubo śmierdzi manipulacją.
    Rejestruje się gość /ploras /i wali z grubej rury twierdząc ,że opis dotyczy silnika tutaj opisywanego.
    Bocian miał mój soft, cubelite też później grzebał Mirek ale oczywiście o tym zaprzeczył od razu dopiero jak Cubelite się odezwał to potwierdzenie jest.
    Zauważ, że w każdym temacie gdy ktoś coś napisze są dziwne opinie, próba oczernienia z konta swieżo utworzonego po czym dość szybko aktywność użytkownika zanika. Przypadek? Tak jest tu, tak było w przypadku topicu o potencjale 1.9, tak było na forum bravo, dziwne ze nicki się powielały itd.
    Sam Marcin napisał że auto 80k przejechało na sofcie, nastąpiła awaria która jeszcze nie została zweryfikowane a psy wieszane są od razu. Też przypadek?

Są auta SERYJNE, seryjne 2.0 w których tłoki są pęknięte to też pewnie moja wina?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Panie cinek_ to już drugi raz jak ktoś mnie informuje, że pan po mnie jedzie. Raz już tłumaczyłem, żeby zejść ze mnie. Czy łaskawie może się pan ode mnie odpier..ć ? Jeśli kulturalnie nie docierało, to może teraz dotrze. Ma pan jakąś fobię na moim punkcie ? Wszędzie i we wszystkim widzi pan moje działania ? Człowieku weź ty się zastanów nad sobą. Pana bagienko, więc taplaj się pan w nim sam. Nawet kijem nie chciałem ruszać tego tematu aby nie śmierdziało. Jak widać nic to nie dało.

Przepraszam wszystkich za offtopa.
    Tylko czekałem na taką odpowiedź, jak zawsze z pełną kulturą oczywiście no ale pieniaczem ja jestem Fobia chyba jest z kolegi strony właśnie.
    Same zbiegi okoliczności są na tym forum, użytkownicy z kosmosu itd, cuda...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Nie zgodzę się z tym (...)
    I ja również. Stanowisko diagnostyczne jakim jest hamownia jest właśnie po to aby zweryfikować dokładnie stan auta. Wszystko co da się sprawdzić drogą organoleptyczną i przez testy dynamiczne jest weryfikowane, co więcej chce kolega robić? Rewizje silnika? Producent daje gwarancję również bezterminową? Co ze zużyciem eksploatacyjnym?
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał dareknewry Zobacz post
    Bardziej mi chodzi o szczegóły zdjęcia itd .Czyli bardzo duże podobieństwo
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Cytat Napisał ploras Zobacz post

Przeskalowanie wartości osi X, na której znajduje się skala temperatury oleju jest niedopuszczalna.

Załącznik 188113
    A gdzie w 2.0 jest czujnik temperatury oleju?
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Czytając ten temat dochodzę do wniosku że Cinek odkrył wadę fabryczną silnika 2.0 jako pierwszy i jedyny na świecie. tysiące aut z tym silnikiem jeżdżą po świecie i nie jedno po modach ale tylko cinkowy mod ujawnia tą wadę. Trzeba przyznać, że szacun z**** 3 auta w tak krótkim czasie.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-01-2016 o 12:15 Powód: język

Użytkownik Znawca Avatar maniek015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi 12' Active

Domyślnie

Cytat Napisał cinek_ Zobacz post
    Panie cinek_ to już drugi raz jak ktoś mnie informuje, że pan po mnie jedzie. Raz już tłumaczyłem, żeby zejść ze mnie. Czy łaskawie może się pan ode mnie odpier..ć ? Jeśli kulturalnie nie docierało, to może teraz dotrze. Ma pan jakąś fobię na moim punkcie ? Wszędzie i we wszystkim widzi pan moje działania ? Człowieku weź ty się zastanów nad sobą. Pana bagienko, więc taplaj się pan w nim sam. Nawet kijem nie chciałem ruszać tego tematu aby nie śmierdziało. Jak widać nic to nie dało.

Przepraszam wszystkich za offtopa.
    Tylko czekałem na taką odpowiedź, jak zawsze z pełną kulturą oczywiście no ale pieniaczem ja jestem Fobia chyba jest z kolegi strony właśnie.
    Same zbiegi okoliczności są na tym forum, użytkownicy z kosmosu itd, cuda...
    A ja czekałem na taką, bo jak spi**** mi program i waliło mi checkiem po każdorazowym przekroczeniu 2.5 tyś obrotów to powiedziałeś że to normalne i żebym tak jeździł. Krzyż na drogę Panie Cinek, tjunerze Przykład kolejny? @Izane powiedz czy Tobie również po czipie się świeci check? Tu z kolei stwierdziłeś że to tak ma być, bo EGR zaślepiony - HA HA HA !

P.S - absolutnie to nie jest atak. To jest realna ocena. Pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-01-2016 o 12:19 Powód: język
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
    Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była

Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
    Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest

Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest

Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

A ja nie ogarniam stękania, że samochód nie znosi obciążeń wyższych, niż zagwarantował producent. Kiedyś się mocno bawiłem w kręcenie procesorów i tam nikt nie stękał, że kupił procesor 1 GHz i poszedł mu tylko na 1.2 GHz, a komuś innemu na 1.3 GHz, a zdarzało się, że impreza kończyła się na 1.05 czy coś takiego. Nikt takich procesorów nie nazywał gównianymi, skoro działały zgodnie z zaleceniami producenta w 100%.
    Tak, widziałem że padły ze 2 seryjne silniki, ale, jak już wcześniej wspomniano, jeżdżą tego po świecie tysiące, nadal niezła statystyka w porównaniu z np. 1.4 TSI .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    A ja nie ogarniam stękania, że samochód nie znosi obciążeń wyższych, niż zagwarantował producent. Kiedyś się mocno bawiłem w kręcenie procesorów i tam nikt nie stękał, że kupił procesor 1 GHz i poszedł mu tylko na 1.2 GHz, a komuś innemu na 1.3 GHz, a zdarzało się, że impreza kończyła się na 1.05 czy coś takiego. Nikt takich procesorów nie nazywał gównianymi, skoro działały zgodnie z zaleceniami producenta w 100%.
    Tak, widziałem że padły ze 2 seryjne silniki, ale, jak już wcześniej wspomniano, jeżdżą tego po świecie tysiące, nadal niezła statystyka w porównaniu z np. 1.4 TSI .
    A ile procków poszło z dymem[emoji1] ale jest ryzyko jest zabawa

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał maniek015 Zobacz post
    A ja czekałem na taką, bo jak spierdoliłeś mi program i waliło mi checkiem po każdorazowym przekroczeniu 2.5 tyś obrotów to powiedziałeś że to normalne i żebym tak jeździł. Krzyż na drogę Panie Cinek, tjunerze Przykład kolejny? @Izane powiedz czy Tobie również po czipie się świeci check? Tu z kolei stwierdziłeś że to tak ma być, bo EGR zaślepiony - HA HA HA !

P.S - absolutnie to nie jest atak. To jest realna ocena. Pozdrowienia
    Mnie w to nie mieszać :'(

Ogólnie napiszę tak: Racja, po podpięciu do kompa błąd zaworu EGR/przepływka widnieje, po skasowaniu i tak się pojawia (ogólnie wycięte to i to). Na desce się on pojawi tylko raz, gdy pojawi się po skasowaniu i więcej się tam nie pojawi (chyba, że go nie widzę jak się przypomina czasem ) Nie znam się na tym, nie wiem jak powinno być faktycznie. Wiem tyle, że auto działa, ma się dobrze. Raz tylko był problem, że pojawiał się check przy depnięciu na wyższych obrotach ale winny był czujnik ciśnienia doładowania, po przeczyszczeniu działa.
    Auto soft robiony miało w Marcu 2012 i od tej pory zrobione ~ 80 tyś km... nic nie wykazuje problemów dalej (ale Ja się nie znam)
    Wcześniej auto i tak miało jakiś gówniany soft ale auto dalej żyje, a aktualny przebieg to kij wie, może już pół miliona

To tyle z mojej strony, po resztę odsyłam do LOLA @kamillll - on wie i tak wszystko najlepiej
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"