Przeoczylem Twój wcześniejszy post. Z wypowiedzi kolegi wynikało, że nie sprawdził sygnału dla cewki.
Przeoczylem Twój wcześniejszy post. Z wypowiedzi kolegi wynikało, że nie sprawdził sygnału dla cewki.
powinno -a nie jezdzi,znaczy jeździ ale chu..owo. Też już zaczyna mnie to wkurzać.
a podejrzewam że przyczyna jest jakaś banalna.
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
A sprawdzałes opór tych cewek? (tych używek też)?
Przychodzi mi jeszcze do głowy, że teoretycznie może byc cos np. z wężykiem od wtrysku gazu idącym do tego cylindra. Może przerwany, źle załozony albo zsunięty z wkrętki. ssie lewe powietrze i wypada zapłon.... Głowice ściągali przecież.
Potwierdzam że nieszczelność lpg może zwalić wszystko. Mi w poprzedniej pękła kiedyś wkrętka. Ale tak że wszystko było ok gdyby nie rozszczelnienie w tym miejscu. Przez to auto nie chodziło mi na żadnym paliwie. Dopiero jak zdecydowałem wymienić przewody do wkrętek (z innego powodu) zobaczyłem że wkrętka jest pęknięta i przechylona.
Ale na lpg czy na benzin jest tak samo - nie mylę się?
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Ja też miałem na Pb i LPG tak samo - źlei mało co silnika nie zacząłem rozkręcać
a to taka bzdura była. Wszystkie mapy Pb i lpg się rozleciały. Musiałem się sporo napracować.
jest tak samo i na PB i na LPG.Ale wczoraj zamieniłem kabelki na wtryskiwaczach gazu i ten co nie chodzi...na cylindrze obok działał.....Więc zasilanie listwy gazowej jest OK. tyle co mozna samemu popatrzeć na dworze,we wtorek w warsztacie sprawdzimy DOKŁADNIE jeszcze raz te cewki.
No......Siwa już mruczy jak powinna!!!! Tak jak czułem to była bzdura.Przyczyną niepalenia jednego z cylindrów był uszkodzony przewód niskiego napięcia idący do cewkiale tak sprytnie się przetarł że na wtyczce pokazywał sie prąd
Coraz bliżej do wyeliminowania wszystkich usterek
)))
Zostało już " tylko" kilka spraw. Ale te "najgrubsze "mam już chyba za sobą. Dzięki za sugestie i podpowiedzi.