JAk zabezpieczacie błotniki przed wypiaskowaniem? u mnie widać już ubytki i nie chciał bym aby się to pogłębiło:/
JAk zabezpieczacie błotniki przed wypiaskowaniem? u mnie widać już ubytki i nie chciał bym aby się to pogłębiło:/
Jedyny radykalny sposób na zabezpieczenie błotników i progów to chlapacze. Trochę szpecą auto niestety ale kamienie lecące z pod kół poobijają wszystko.
Jak już obite to chyba lepiej dociąć sobie folie pod kolor![]()
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Zakup w serwisie lub na allegro naklejki ochronne na przednie błotniki. Zabezpieczysz lakier w najbardziej newralgicznym miejscu a Bella nie straci na wyglądzie bo chlapacze to porażka na całego ;-)
Nie będę bronił tezy,że chlapacze dodają takiemu samochodowi jakim jest AR 159 uroku bo tak nie jest ale konstrukcja przedniego błotnika jest taka, że kamienie lecące z przedniego koła obijają w szybkim tempie przedni błotnik, przód progu, tylne drzwi, tylny błotnik a nawet tylne felgi. Masakra. Założenie przeze mnie chlapaczy było objawem desperacji. Naklejanie folii (przerabiałam to) na wiele się nie przyda. Folia z progu przedniego po pewnym czasie popękała i zaczęła się odklejać. Folie naklejane na tylne błotniki i drzwi są tak małe, że nie są w stanie pokryć całej obijanej przez kamienie powierzchni i do tego te felgi. Z biegiem lat auto wyglądało coraz gorzej. Parę lat temu nawet polakierowałem poobijane elementy ale co z tego jak po pewnym czasie sytuacja się powtórzyła.
no właśnie ja oklejałem folią ale nie oryginalną (była dużo cieńsza) i z biegiem czasu się odkleiła. Myślałem przykleić taką grubą ale nie wiem gdzie to dostać i też mam pewne wątpliwości na ile to wytrzyma:/ a chlapoki nieoryginalne przerabiał ktoś, według mnie wyglądają dużo lepiej niż ori
Oryginalne naklejki nie kosztują majątku więc warto zainwestować i przy dobrym montażu (odtłuszczona i czysta powierzchnią błotnika) zabezpieczają najbardziej narażone miejsca.
ja mam wszystkie naklejki ori ale to nie wystarcza i tu jest problem:/// chlapoki ori odpadają ........