Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Spradzcie czy macie podokręcane sruby mocujące osłonę silnika

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie Spradzcie czy macie podokręcane sruby mocujące osłonę silnika

bo możecie srubę znaleźć np tu:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20160708_213240.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	76.8 KB
ID:	205197

Przy próbie wyciągnięcia syczy, zostawiam, jutro jadę do wulkanizatora. Ciekawe czy uzna że opona do naprawy czy na śmietnik.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Spokojnie do naprawy
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Spokojnie do naprawy
    Oby, choć dziura jest po gwincie M5, stąd trochę moje obawy czy nie uszkodziło jej za bardzo. Szkoda by było, bo są roczne opony i za taką 18" 500 stów niepotrzebnie wypadłoby z portfela. Juto sie okaże na 100%.

Użytkownik Romeo Avatar Black Wolf
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Była 159 był c5 jest mondeo 2.5 v6

Domyślnie

spokojnie to tylko naprawa

Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Gdyby Twój wulkanizator miał watpliwości czy sie da czy nie, to podejdź na ul. Górska, w soboty chyba od 12 ma czynne p. Dylewski to "legenda" w Bielsku najlepszy fachowiec jakiego znam. Znajomi jeżdżą do niego od ponad 20lat

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Reloaded
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Oby, choć dziura jest po gwincie M5, stąd trochę moje obawy czy nie uszkodziło jej za bardzo. Szkoda by było, bo są roczne opony i za taką 18" 500 stów niepotrzebnie wypadłoby z portfela. Juto sie okaże na 100%.
    Raczej M6, ale z pewnością ktoś to naprawi "sznurówką"

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mesque Zobacz post
    Gdyby Twój wulkanizator miał watpliwości czy sie da czy nie, to podejdź na ul. Górska, w soboty chyba od 12 ma czynne p. Dylewski to "legenda" w Bielsku najlepszy fachowiec jakiego znam. Znajomi jeżdżą do niego od ponad 20lat
    Dzięki za info. Co ten mechanik takiego wyprawia że nazywasz go legendą? Wg internetów jutro ma zamknięte.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Przepraszam nie górska tylko skrzyżowanie ulicy pod stokiem z wiejską(niedaleko górskiej) P. Dylewski to facet, który szkolił się kiedyś w Niemczech w czasach gdy było jeszcze NRD i RFN ma tam pełno dyplomów po niemiecku jest totalnie zakręcony na punkcie wulkanizacji itd nie używa żadnych kołków, sznurków itd zawsze wyczyści piasty, stara szkoła, pompuje też azotem na życzenie. W skrócie pasjonat :p nie wiedziałem, że można mieć taką pasje kiedyś miałem uszkodzoną oponę z boku i jeden wulkanizator w bb chciał ją latać i twierdził, że bedzie ok. Znajomy mój polecił mi właśnie dylewskiego, żeby na to zerknął. Gość wziął na 10 min oponę, zrobił jakieś próby i pokazał mi dlaczego się ta opona już do niczego nie nadaje i co sie może stać jeśli ktoś ją załata...od tamtej pory(czyli jakieś 5-6lat) jeżdzę już tylko do niego

Użytkownik Świeżak Avatar Tha
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    159 Berlina TBi '10 (Progression)

Domyślnie

Dzięki za info.
    Właśnie podczas 140-160kmph słyszę jak coś delikatnie w rezonans wpada i to może być niedokręcona obudowa...

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Ja polecam przejechać się w kilka miejsc i wyciągnąć wnioski czy taka opona nadaje się czy też nie do naprawy. Oczywiście aby później jazda była bezpieczna. Ja stałem przed podobnym dylematem jakieś ponad 2 lata temu. Opona co prawda 17 ale też 500zł i był ból jak zauważyłem wbita szpilkę od strzykawki w idealny bok obony. Oczywiście ktoś to zrobił ze złości i nieraz się spotykam z takim hamskim zachowaniem nawet słownym w stosunku do tego samochodu. Zawiść nie których ludzi strasznie bije po oczach a żeby to jeszcze auto kosztowało nie wiadomo ile a jest tańsze od konkurencji zazwyczaj...
    W każdym razie w moim przypadku dało się to zakleić bo taka dziurka po szpilce jest bardzo mala, nie uszkadza konstrukcji opony i była w jedynym miejscu które jeszcze można załatać w takim przypadku bo po osi profilu. 50zł to 10 razy mniej jak za nowa oponę a wtedy opony były roczne.
    Mam nadzieję, że u Ciebie też spokojnie to zakleją, konstrukcja od strony bieżnika jest zdecydowanie mocniejsza.