Witam wszystkich !
Mam pytanko odnosnie przyciemnienia szyb. Moglby mi ktos powiedziec ile % przyciemnienia moze byc z tylu a ile z przodu ? z gory dziekuje
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
do zamkniecia juz wszystko wiem
Witam wszystkich !
Mam pytanko odnosnie przyciemnienia szyb. Moglby mi ktos powiedziec ile % przyciemnienia moze byc z tylu a ile z przodu ? z gory dziekuje
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
do zamkniecia juz wszystko wiem
ja mam 100% z tyłu i 50 % z przodu![]()
Z tyłu ile chcesz, z przodu w zasadzie zero bo fabrycznie jest już blisko limitu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Może 100% farba olejnaI grubo jak lamperia w szkole
![]()
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Z Moich doświadczeń:
156 tył przyciemniony na max - rewelacja
155 tył przyciemniony na max - oczywiście rewelacja. Na przód kupiłem owiewki. Różne są na ich temat opinie. U mnie sprawdziły się doskonale, gdyż nie miałem klimy i często jeździłem z uchylonymi oknami.
Poza tym owiewki są przyciemnione i gdy słoneczko jest w okolicach słupka fajnie to zacieniało i nie raziło
Punto - tył przyciemniony 50%. Nie warto bawić się w przyciemnianie jeżeli nie planujemy tego zrobić folią max
166 tył na maxa. Rewelacja i polecam. Szczególnie gdy wozimy z tyłu dzidziusie. Nawet klima nie pomaga, gdy je irytuje słońce.
jest: Alfa Crosswagon, Volvo S80 Rdesign
była: Alfasud Ti 1.3, Alfasud Sprint QV 1.5, Alfa 75 2.0, Alfa 155 1.8 TS 8V,
Alfa 166 3.0 V6 24v Super, Alfa 147 1.6 TS, Lancia Lybra 1.6, Fiat Ulysse,
auta zastępcze: 159 2.4 JTDm Q4 Ti, GT 2.0 JTS
były: 164 3.0 V6, 164 3.0 V6 Super, 156 1.9 JTD, 147 1.6 TS, 147 2.0 Ti
Oryginalnie szyby mają około 70% przepuszczalności więc to już jest na granicy.![]()
Szyby czołowej nie ruszasz + boczne przednie też ( jak wyżej MatiMatteo napisał mają granicę przepiszczalności - przyciemnienie ich = darcie folii lub zabranie dowodu rejestracyjnego + mandat w czasie kontroli ) a z tyłem możesz zrobić co chcesz, nawet zamalować farbą olejną jak wspomniano
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
A i nie do końca ze z tyłu ile się chce, jest też warunek taki że musi posiadać prawe lusterko bo we wstecznym nic nie będzie widać...
Wydaje mi się, że każda Alfa Romeo 147 ma prawe lusterko.![]()