Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Iphone - Problem z brakiem synchronizacji Kontaktów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2jts Q4, Alfa Romeo Giulia 2,0 RWD

Domyślnie Iphone - Problem z brakiem synchronizacji Kontaktów

Aktualnie zmieniłem telefon z Samsunga na Iphona SE 2 i niestety od jakiegoś czasu zauważam że Kontakty nie synchronizują się z Samochodem (Giulia 2017 system początkowy bez Carplay). W Samsungu nie było takich problemów. Tzn. Danego dnia rano odpalam Samochód Kontakty logują się, wysiadam na 15 odpalam samochód kontaktów nie ma. Przychodzę po pracy auto stało kilka godzin niestety ten sam problem. Z reguły następnego dnia rano kontakty znowu się pojawiają. Generalnie pomaga wyłączenie i włączenie telefonu lecz to jest irytujące rozwiązanie. Próbowałem parować jeszcze raz telefon i samochód lecz nic to nie pomogło. Generalnie na forach Angielskojęzycznych ludzie mają podobne problemy z IOS 13 (ja mam 13.6.1) nie znalazłem niestety odpowiedzi. Jeśli ktoś ma podobne problemy i wie jak to rozwiązać to proszę o odpowiedź. Sprawa dość irytująca zwłaszcza że w 5 letnim Samsungu wszystko działało. Pozdrawiam Będę wdzięczny za wszystkie porady. Hej

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 2017

Domyślnie

update softu auta do najnowszego rozwiązuje problem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, właśnie sprawdziłem u mnie wersja softu to MV-002.009.047. Z jakiej strony można ściągnąć te aktualizacje ponieważ tam gdzie można pobrać mapy nic o oprogramowaniu nie zauważyłem, na stronie chyba "myalfa" są głównie przeglądy wpisane. Gdzieś kiedyś czytałem że jest jeszcze kwestia jaki się ma system po marcu 2017 czy przed generalnie nie wiem, nie mogłem nigdzie znaleźć z jakiego miesiąca produkcji jest mój samochód (w dowodzie jest tylko 2017). Jeśli ktoś może podpowiedzieć z jakiej strony można ściągnąć dokładnie oprogramowanie pod moją wersję systemu to będę bardzo wdzięczny. Jak wygląda ta aktualizacja tak jak mapy? zgranie na Pendrive i dalej w samochodzie aktualizuj? Robiliście to sami czy raczej ASO...? Dzięki za wszystkie wskazówki

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Wystarczy przejrzeć inne watki i wszystko będziesz wiedział.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

OK, właśnie przeglądam...
    https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._update-2.html
    Rozumiem że dla mojego Auta 2017, 6,5 cala wyświetlacz najnowsza wersja to MV-002.010.041 czy ktoś to może potwierdzić czy dobrze myślę...?
    Jakoś w tych wszystkich wątkach przewija się w rozmowie że trzeba to ściągnąć lecz nikt, przynajmniej ja nie zauważyłem nie podlinkowuje adresu...
    Rozumiem że wszystkim chodzi o https://www.alfaowner.com/threads/ho...dates.1185573/

Reasumując dziwie się że przy takich Platformach jak Mopar lub MyAlfa nie ma nigdzie po ludzku (w końcu z to zapłaciliśmy kupując samochód) oprócz aktualizacji map (co działa bardzo dobrze) dodatkowego działu aktualizacja systemu... a nie takie szukanie po forach internetowych... a może jest tak celowo zrobione żeby udać się do ASO, chociaż oni takich rzeczy jak aktualizacje elektroniki mam wrażenie nie zawsze ogarniają... Będę wdzięczny za jakieś sensowne wskazówki czy moje myślenie i wyżej podane linki są właściwe ... i czy wszyscy na forum robili to w ten sposób... Pozdrawiam dobrego popołudnia...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

widzisz wszystko już wiesz ściągasz na pena wgrywasz i masz wszystko lepiej.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 2017

Domyślnie

tak, link masz właściwy (https://www.alfaowner.com/threads/ho...dates.1185573/), zrób wg instrukcji tam opisanej - robiłem z tego samego źródła, nie ma sensu jechać do ASO. Cała operacja trwa około 15minut (przynajmniej u mnie).
    Wersja softu 002.010.041 jest najnowsza dla auta z 2017.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Chciałem wszystkim podziękować. Generalnie po wgraniu aktualizacji tak jak w podanych linkach Iphone działa idealnie i w końcu można dodawać Ulubione Kontakty. Cała procedura trwa ok. 15 minut tak jak koledzy napisali. Pozdrawiam