Coś jest nie tak z moją bellą. http://www.youtube.com/watch?v=5TPzRWVtU6A
Wariator mam odłączony. Lambda i przepływka nieoryginalne.
Coś jest nie tak z moją bellą. http://www.youtube.com/watch?v=5TPzRWVtU6A
Wariator mam odłączony. Lambda i przepływka nieoryginalne.
Lambda i przepływka nieoryginalne. 2 rzeczy które powinny być oryginalne.
Jak dla mnie wygląda na wypadanie zapłonów, jak świeczki, cewki i kable?
a jak sie odłącza wariator??
chyba elektromagnes odłączyłeś!?
powiem tyle, że miałem identyczny dzwięk silnika i był to wariator, żadne odłąnczanie elektromagnesu nie pomagało jak pomoże ci to to wysłyłam linka z filmem jak mój chodził
http://www.youtube.com/watch?v=aCv-SMyAs4E
pozdrawiam
dokładnie. Odłączyłem elektromagnes i nadal jest tak samo.
Swieczi nowe , kable nowe , cewki powinny byc ok. Czy rozrząd mozebyc zle ustawiony???? Jesi chodzi o zapłon bez problemu pali.
---------- Post dodany o godzinie 14:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:57 ----------
dududs i co zrobiles?? Czy po wymianie wariata stał sie normalny??
Jak kuzyn kupił alfe właśnie przez odłączenie wariata nie było słychać (sprzedający tak zrobił) TS 1.6. Dziwi mnie trochę te pyrkanie z wydechu. Pod kompa podłączyłeś?
Nie wiem czy tak samo we wszystkich silnikach, także może zależeć od tego jak wariator jest uszkodzony. Niektórym zestawy naprawcze pomagają innym nie.
Ostatnio edytowane przez dance1 ; 01-11-2009 o 16:14
naprawiony byl tym zestawem 3miesiace temu i to samo. Nie podlaczalem pod kompa wiem ze to podstawa ale jeszcze nie podlaczalem. Narazie mam trudne dni jesli chodzi o $. Wlasnie pyrcha i jakas woda wydobywa sie z wydechu. Napewno nie benzyna bo jest bez woni ani plyn chlodniczy bo wogole nie ubywa go.
---------- Post dodany o godzinie 16:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:20 ----------
na wiosne trzasną mi rozrząd. zaplacilem 4 500zł za naprawe. Nowe uszczelniacze zawory badana glowica itp... czy mozna jakos sprawdzic czy rozrzad jest poprawnie ustawiony??????? Nie daje mi to spokoju. Czy tylko w serwisie???
Sam naprawiałeś wariata?, czy jego stan był taki że jeszcze kwalifikował się do naprawy?
Woda to nic groźnego, przez chwilę paruję itd. Tylko te pyrkanie zastanawiające. Może któryś z kolegów, mieszkających w pobliżu znajdzie czas i chęci na podłączenie pod kompa.
Wariata naprawial mechanik. Niestety nie mam mozliwosci podpiecia pod kompa w tej chwili.
---------- Post dodany o godzinie 17:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:09 ----------
U mnie to samo z wibracjami.Wyzsze obroty ok. a na wolnych tragedia.
wind a jakie błędy były na kompie?. Często wypadanie zapłonów to także problem z wtryskami. Ciężko bez podłączenia i diagnozowania usterkę znaleźć. Wymiana w ciemno to większa kasa niż dobra diagnoza.
Także błędne wskazania lambdy mogą powodować szarpanie i telepanie silnikiem. Silnik ma ..ujowe wskazania i tak samo dobiera mieszankę. Za dużo tych ale, polecam komputer i diagnozę a nie odczyt błędów. W ciemno dużo można wymieniać.
Ostatnio edytowane przez dance1 ; 01-11-2009 o 18:35