Witam Mam pytanie i zarazem wielką prośbę, czy ktoś z użytkowników forum wymieniał może uszczelnienia na tłoczyskach w aktywatorze selespeed? Chodzi mi o oba tłoczyska - poziome i pionowe. Czy ktoś dobrał może zamienniki tych uszczelnień. Wydaje mi się że powinny być to zestawy uszczelnień typu OW1, ale nie wiem o jakich wymiarach. Bardzo pomogło by mi, gdyby ktoś podzielił się na forum tymi wymiarami, a może też dokładnym typem tych uszczelnień? Ostatnio w aucie żony pojawiły się właśnie duże przecieki na uszczelnieniach tłoczysk. Często musiałem dolewać płyn. Okazało się, że cały płyn, który dolewałem znalazł się w skrzyni biegów. Wymieniłem wszystkie oringi na siłownikach oraz na tłoczyskach, jednak nadal mam przeciek (około 20ml dziennie). Wydaje mi się, że muszę wymienić nie tylko oringi na tłoczysku ale cały komplet tj. oring + opaska uszczelniająco-prowadząca. Niestety z pośpiechu nie dokonałem pomiarów. Może ktoś jednak nie dał ciała tak jak ja - i poświęcił trochę czasu na pomiary i zapisanie tego. Do dobrania zestawów uszczelnień potrzebne są wymiary: 1. średnica wewnętrzna cylindra, 2. średnica tłoczyska, 3. szerokość rowka na oring / uszczelnienie, 4. średnica rowka pod oring. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów ma te wymiary. Jeżeli nie to czeka mnie ponowne wywalenie aktywatora, zabawa w rozbiórkę, pomiary, ponowne złożenie, montaż całości, zamówienie uszczelnień no i ponowna zabawa w demontaż/montaż gdy już kupię uszczelnienia ...... . Będę bardzo wdzięczny za pomoc.