W weekend zaniedbałem moja drugą połowę a zająłem się pierwsza połową. Przy wymianie filtra powietrza trzeba sciagnac akumulator, bezpieczniki i jak chce mieć się łatwy dostęp również podstawe akumulatora. Przy okazji sprawdziłem inna rzecz i moje przypuszczenia na temat nieprawidłowej pracy sprzęgła oraz ubytku płynu hamulcowego potwierdziły się - wysprzeglik kaput. Zakupiłem zestaw naprawczy jakiś czas temu i myślałem ze wymiana pójdzie gładko, jednak ojciec przed samą wymianą wystraszył mnie, powiedział że mozna zapowietrzyć układ i nie mam odpowiedniego narzędzia do zdejmowania tam czegoś tam z wysprzeglika(uszczelki). Teraz pytanie jak to zrobić abym mogł odjechać o swoich siłach a nie na lawecie
Pamiętam ze w jednym z odcinków fanów 4 kółek edd mial takie narzędzie z dwoma rurkami i pojemnikiem do odpowietrzenia układu. Czy jak bym zwiazał wężyk doprowadzający płyn opaska uciskową, wymienił wysprzeglik i podłaczył spowrotem to nic by się nie stalo?\ 2) Trudno zregenerować wysprzeglik jak uwazacie, ma sens? jak nie to jakiej firmy mam kupic abym nie musiał za chwile znowu go wymieniac (cena /jakosc)