Witam po przełączeniu na gaz strasznie telepie silnikiem na wolnych obrotach.Rozrząd wymieniony na oryginalnych blokadach.Na PB wszystko jest ok.
Witam po przełączeniu na gaz strasznie telepie silnikiem na wolnych obrotach.Rozrząd wymieniony na oryginalnych blokadach.Na PB wszystko jest ok.
Kiedy doszło do tego telepania ?
Po wymianie rozrządu czy tak samoistnie?
Moja Bella
Napisz co masz pod maską (podzespoły instalacji+dodatkowo foto) i opisz kiedy to się stało(po wymianie rozrządu ?).
Szklana kula nie chce nic pokazać.
jesli raczej sekwencjie masz to zła temperatura przezucania ustawiona na gaz np.proponuje recznie przezucic jak lepiej sie rozgrzeje silniczek![]()
Reduktor gazu KME
Zawór Gazowy OMB
Zbiornik STAKO
Wielozawór TOMASETTO
Obudowa Wielozaworu STAKO
Lamda Gas System KME
Wtryski FOCUS
Takie nazwy mam podane na wyciągu z homologacji.Generalnie od montażu gazu są problemy jeszcze jurto podjadę do gazownika i zobaczymy co powie.Byłem już u 3 i nic nie pomogli.
A kiedy zmieniałeś swiece i przewody zaplonowe?
Świece wymieniałem jakoś w maju.Nawet wrzuciłem ostatnio na próbe nówki cewki z boscha i to samo także nie wiem co jest grane.Nikt z tym nie może dac sobie rady
Jesteś z Wielunia .W Wieruszowie na terenie giełdy samochodowej jest gazownik.Wydaje mi się że gościu jest dość kumaty w temacie.
Moja Bella
Ja miałem podobną sytuację że na gazie strasznie telepało nawet całą budą. Problemem okazał się uszkodzony jeden wtryskiwacz gazu. Po wymianie na nowy problem jak ręką odjął. Więc jak możesz to podjedź do jakiegoś gaziarza i niech sprawdzą poprawność działania wszystkich wtrysków gazowych po kolei.