jak jest u was z wyciszeniem? u mnie slychac jakby byly podmuchy wiatru w okolicach dzwi kierowcy, moze gumy do wymiany? czy to normalka w 166?
jak jest u was z wyciszeniem? u mnie slychac jakby byly podmuchy wiatru w okolicach dzwi kierowcy, moze gumy do wymiany? czy to normalka w 166?
w mojej opinii 166 jest raczej jednym z lepiej wyciszonych aut,także jeśli chodzi o dźwięki opływająćego powietrza,a wiesz,szum wiatru przy 90 km/h to i słychać w mercedesie s.Więc najlepiej przejedź się inną 166 i porównaj,bo nikt tu nie stwierdzi czy faktycznie masz zniszczone uszczelki czy jesteś szczególnie wyczulony na szumy.
Aczkolwiek zniszczone uszczelki w aucie 13-letnim są jak najbardziej możliwe.
Witam,
Ja u siebie również zauwarzyłem ten problem, lekkie szumienie za głową kierowcy. Juz kiedyś przeglądając forum widziałem podobne pytanie, ktoś zasugerował ze auto mogło być bite i to przez to. W przypadku gdy wiecej osób ma podobny problem myślę ze to może byc jakaś niedoróbka albo faktytycznie "zużyte" uszczelki.
Ostatnio edytowane przez Arek166 ; 19-02-2012 o 00:43 Powód: ort
w mojej 166 jest to samo. Za uchem słychać "gwizd wiatru" jakby szyba minimalnie z tyłu była uchylona albo coś. Może to faktycznie uszczelka.
U mnie słychać wiatr ale jak wystawię antenę od CB przez tylne drzwi. Przy 90 to mogę mówić szeptem w aucie, tak jest cicho.
to zależy też jak mocno wieje wiatr i w jakim kierunku, jak jest bezwietrznie to przy 100km/h nic nie szumi
U mnie szumi, ale mam dość sponiewierane uszczelki drzwi, muszę się kiedyś za to zabrać. Zdejmowałem też kiedyś lusterko, może niedokładnie spasowałem wygłuszenie.
Efekt jest taki że sprawdzam co chwila czy szyby domknięte.
Poza stanem samych uszczelek sprawdźcie jeszcze jedną rzecz - tylne "trójkąty" z zewnątrz na tyle tylnej szyby (nie wiem jak to nazwać). Robią za swoistą prowadnicę zewnętrzną z tyłu tylnej szyby, a są wykonane z mojego ulubionego stopu cynku i aluminium, który potrafi się w dziwny sposób odkształcać. Czasami milimetrowe odejście o linii powoduje, że tylna szyba niby się domyka, ale nie siedzi dobrze w uszczelce, wypychając ją u góry jakby na zewnątrz. Wtedy może świszczeć.