Witam. Po tym jak musiałem rozszczelnić sprężarkę klimatyzacji i jezdziłem bez nabitej jakiej 3 miesiące nadszedł czas na uruchomienie klimatyzacji.
Została przeprowadzona obsługa klimatyzacji polegająca na odessaniu wszystkiego co było w sprężarce. Było około 8 ml oleju z barwnikiem więc napewno spreżarka sucha nie była. Został przeprowadzony test szczelności poprzez wytworzenie próżni. Na maszynie wartość po wyssaniu całego powietrza wzrosła do 15mg ale te wartości będą zawsze jeżeli się osuszacza nie wymieni więc układ szczelny. Za pierwszym razem napełniliśmy 700 G czynnika tak jak urządzenie miało w pamięci przypisane do naszego modelu. Sprężarka nie uruchamia się. Sprawdzamy napięcie na przewodzie zasilającym klimatyzację (taka wsuwka na 1 pin) na ICS klima włączona i w przewodzie 12V. Narazie wszystko OK Więc odpalamy AutoDatę, tam informacja że układ jest na 650G. Z nadzieją że czujnik nie pozwolił włączyć klimatyzacji z powodu za dużego ciśnienia w układzie zaczynamy całą procedurę od początku. Więc odpompowujemy wszystko i ładujemy od początku. To samo. Na tabliczne pod maską wypisane są różne wartości w g od klimatyzacji. U mnie było zaznaczone 500g. Więc cała procedura od początku i walimy 500g. dalej to samo. pozostaje albo coś z sprężarką że jej nie załącza albo któryś z czujników. Gdzie z znajdują się czujniki ?? Czy jest jakaś możliwość aby je sprawdzić ??? W Autodacie znalazłem informację że nie jest to sprężarka tłokowa która chodzi zawsze niezależnie czy jest włączona klima czy nie, więc uszkodzoną sprżarkę raczej eliminuję. Czy jest możliwość że uszkodzone jest sprzęgło na sprężarce i elektromagnes się nie aktywuje ?????
---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:01 ----------
A przypomniałem sobie. Z tego co widziałem to dochodzi właśnie tylko 1 przewód do klimatyzacji. Jest możliwość że może nie ma gdzieś masy. Nie załącza się wentylator i nie słychać żadnego pstryknięcia. Nie ma żadnej różnicy jak się klika auto i Econ na zmianę.