Witam,
Zakupiłem ucieszyłem się i widzę że problemów początek
Mam problem z obrotami silnika, jak jest zimny to jest ok, problem pojawia się w momencie kiedy się rozgrzeje.
Na gorącym silniku odpalam i jest ok - jak dodam gazu to obroty zostają na 2 tyś czasem na 3 tyś nie falują są na stałym poziomie.
Zgaszę - odpalę obroty 950 dodam gazu i od nowa ...
Sprawdziłem przepływomierz jest czysty no wygląda jak nówka (nawet sprawdzę czy w fakturach z ASO nie ma zaznaczonej wymiany) odkręciłem przepustnicę i jest czysta (delikatnie tłusta na brązowawy kolor ale nie ma syfu)
Z silniczkiem krokowym problem by się pojawiał od początku i obroty by falowały (tak zdążyłem wyczytać w innych tematach)
Sonda lambda po oględzinach wzrokowych wygląda na nową (przewody w odróżnieniu od pozostałych w pęczku są jasne)
Nie świeci mi kontrolka ECU, ABS (przy okazji działał jak kupiłem a teraz nie), Poduszka powietrzna. Na zimnym silniku pokazuje ciśnienie oleju jak się rozgrzeje to nawet nie chce drgnąć,
Proszę o pomoc <prosi>
- - - Updated - - -
Bonus do informacji, po odłączeniu akumulatora i podpięciu od nowa problem ustąpiłale wiem, że tylko na jakieś 10 km więc pozostaje problem odszukania odpowiedzialnej za to czujki (wyklucza to dziurawe węże w dopływie powietrza. może sugestie gdzie szukać?