Siema
wlasnie moja alfa zapadla na jakas chorobe strasznie kiepsko pracuje badzo nierowno do tego pali sie kontrolka silnika
bledy z ecu scana :
p0704
p1555
p0235
pomozecie zdiagnozowac bo ja z tych opisow nic nie kumam
pozdrawiam
Siema
wlasnie moja alfa zapadla na jakas chorobe strasznie kiepsko pracuje badzo nierowno do tego pali sie kontrolka silnika
bledy z ecu scana :
p0704
p1555
p0235
pomozecie zdiagnozowac bo ja z tych opisow nic nie kumam
pozdrawiam
W dziale 166 masz temat z takimi samymi błędami:i: http://www.forum.alfaholicy.org/166/...555_p0235.html
No i ten temat:http://www.forum.alfaholicy.org/147_...dy_bledow.html
P0704 - Bład czujnika pedału sprzęgła - trzeba go przesmarować bo się przycina
P1555 - czujnik pedału hamulca
P0235 - najczęściej ten błąd chyba wiąże się z EGR - konieczność przeczyszczenia albo jest zaślepiony?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
egr zaslepiony jest napewno a co do pozostalych bledow to moze to miec wplyw na nierowna prace silnika ? pracuje tak jakby nie na wszystkie gary
No to trzeba byłoby sprawdzić czujnik ciśnienia doładowania bo może być zabrudzony lub uszkodzony.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
juz wiem bylem na diagnozie blad 627 cos z 4 wtryskiem ale nie chcieli sie podjac naprawy bo sie nie znajaniezle
heheh "się nie znają" . Ja ostatnio się zastanawiam po co ludzie , którzy z zawodu są piekarzami ,szklarzami i innymi malarzami otwierają warsztaty...Ja też już się naciąłem na warsztat który mi odmówił naprawy auta...heheh No i zawieszenie i wymiane przegubów wewnętrznych i zewnętrznych robiłem sam.... Ja się wezmę chyba za nauke salsy bo zajebistą jajecznice na boczku robie![]()
Hahahaha Dobre Nazar![]()
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
z drugiej strony to dobrze że się przyznali, że nie umieją tego zrobić , niż by mieli się uczyć na Twoim aucie. Każda sytuacja ma swoje dobre strony![]()
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
Nazar, przyjeba$% jak dzik w sosnębuahahaha
![]()
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość