i to mi daje do myślenia, bo ostatnio jak sczytywałem beckera, to nie zgadzał się numer body z naklejką. Ma ktoś pod ręką Be2569 i mógłby sprawdzić, czy numer z naklejki pokrywa się z grawerką na body.
i to mi daje do myślenia, bo ostatnio jak sczytywałem beckera, to nie zgadzał się numer body z naklejką. Ma ktoś pod ręką Be2569 i mógłby sprawdzić, czy numer z naklejki pokrywa się z grawerką na body.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Mój stary ICS jest BE2569. I grawer zgadza się z numerem na karcie kodowej ale nie zgadza się z niczym na naklejce. Nie wiem co się ma zgadzać ale nawet fragmenty się nie zgadzają z tym co jest naklejone na ICSie![]()
W ICS jest zakodowany i żeby sobie uprościć robotę niektórzy wgrywają wsad z ICS-a ze znanym kodem. Dlatego czasem numerki się nie zgadzają
Po drugie, większość kalkulatorów źle wylicza pin (czasem się zgadza ale rzadko)
Jedyny jaki znam kalkulator który w 100% prawidło wylicza kod od ICS-a i navi to produkt Martech-u za grubą kasę.
CarProg też słabo sobie radzi z ICS-em choć w opisie jest że robi.
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Wszystko się zgadza, ale... Z BE2569, jeśli nie był grzebany wcześniej, to nie ma problemu rozkodować po numerach z naklejki lub po odczytaniu seriala z wsadu. Natomiast BE2580 to już wyższa szkoła jazdy, i na chwilę obecną ze znanych dekoderów, to tak jak piszesz tylko Martech (ale i tu mam podejrzenia, czy aby na pewno oni to liczą sami, a nie mają dostępu do baz Beckera).
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Nie siedzę w radiach zbyt mocno, ale na 5 sztuk BE2569 kalkulator dwa razy sobie nie poradził (obydwa nie grzebane) dopiero Martech pomógł. Raz udało mi się ruszyć zwykłym kalkiem BE2580.
A tak na marginesie to jeden klubowicz do tej pory nie uiścił opłaty za kod (może to przeczyta i sobie przypomni)![]()
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Dwie bardzo ważne rzeczy dokładam do tematu:
1. Film, jak demontuje się panel ICS:
https://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec
2. Strona, na której za darmo lub prawie za darmo odzyskuje się kody do radia i navigacji:
http://koddoradia.pl/kod-do-radia-be...3fd6f34ebb6307
Witajcie Alfoholiczki i Alfoholicy,
Nie bijcie że już takie tematy były, wszystkie przeczytałem, żaden mi nie pomógł. Pisałem też do wszystkich magików którzy na tym forum pisali, że sie tym zajmują ale żaden mi nie odpisał.
Po wymianie akumulatora zablokował się ICS i woła o kod. Nic nie działa, radio, klimatyzacja, nawigacja. Pies drapał te radio i navi, ale robi sie zimno i nie moge nawet nagrzać szyby. Pisałem na kilku forach. Czy jest jakaś możliwość wygenerowania kodu na podstawie numeru seryjnego lub innych parametrów, które mógłym podać czy w grę wchodzi tylko ASO lub ingerencja w elektronike? Standardowy 4444 nie działa a nie chodzi chyba o sam kod do radia tylko do ICS.
Na elektrodzie jedynie gość chciał mi na PW sprzedać płyte DVD ze schematami elektrycznymi do peugotaW sumie nawet bym tą płyte kupił jakby napisane były na niej te cztery cyferki, które odblokują mi ICS.
Na forum alfaowners poradzili mi, żeby sie skontaktować z brytyjskim ASO to dadzą mi kod za 17 funtów, czy mógłby ktoś pomóc z namiarami na brytyjskie ASO Alfy?
Pisałem do włoskiego ASO, nie odzywają sie. W polskim 300-500zł.... za 4 cyferki i nie wiadomo ile czekania.
Jestem z Warszawy, czy podejmie sie ktoś pomocy za rozsądną kwote? Poniżej dokumentacja fotograficzna:
Ekran:
![]()
![]()
I wyciągnięte radio:
![]()
![]()
Jest jeszcze jakaś karteczka do NAVI:
Navi: 5WK78182 - dodatkowo obok jest numer 60000583
Nic więcej nie mam, VIN moge podać na PW.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Pawel.C ; 12-10-2013 o 17:01
Kolego poszukaj na forum w tematach podwieszanych. Ktos kiedys pisał o bezplatnej stronce na ktorej mozna zdobyc kod.
Tu masz link ode mnie. http://kody-radio.pl/samochody/alfa-romeo
Nie wiem czy to platne czy nie gdyz nie potrzebowalem nigdy kodu odzyskać jednak poszukaj w necie i napewno cos taniej znajdziesz. ICS z kodem za 300 spokojnie kupisz uzywany- pisz do kubicze, QBA , cuma_borek, rafal0717, poszukaj w dziale BAZAR, ludzi ktorzy maja 166 na czesci. 500 zl niech spier...ją. lepiej kup uzywany ICS
mój kod 6506 wpisz może zadziała![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 12-10-2013 o 18:17
[C
Swój kod także ci podesłałem na PW
a tu kilka tematów dotyczących ICS:
Problem z kodem ICS
Odblokowywanie ICS
Kod do uruchomienia nawigacji
Odblokowanie ICS! Nie mam kodu!
Odblokowanie ICS - Czy można wygenerowac kod?
Ostatnio edytowane przez alfa147 ; 12-10-2013 o 18:35