A z dołem silnika coś robiłeś? - jak pierścienie są zapieczone to będzie dalej brał olej
A z dołem silnika coś robiłeś? - jak pierścienie są zapieczone to będzie dalej brał olej
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A można wiedziec ile kosztowała regeneracja głowicy,mi właśnie tez zerwał się pasek i ciekaw jestem ile za taka robote sobie licza ,a czy prowadnice zaworowe były wymieniane.
Nikt Ci nie odpowie, na tak zadane pytanie.
Jak głowica jest zrobiona dobrze, to poprzez nią oleju nie łyknie. Tu ważne są głównie gumki na prowadnicach, stopień zużycia prowadnic i trzpieni zaworów.
Ale jak masz wydarte tuleje, tłoki i pierścienie nie wie nikt. Ty bez pomiarów też się nie dowiesz.
Dodano po 2 minutes:
Nie tylko zapieczenie pierścieni olejowych, jest przyczyną brania oleju.
Tak samo ich zużycie, wybicie rowków w tłokach, luz na zamkach no i samo zużycie cylindrów, czy już zły stan tłoków będzie skutkował łykaniem oleju.
Ostatnio edytowane przez syfon ; 20-08-2014 o 20:10 Powód: Dodano
Panowie zawory dostałem od poprzedniego właściciela. Głowica była bardzo krzywa i została mocno splanowana. Wymieniono uszczelniacze i kupiłem u tego gościa od razu uszczelke pod głowice. Kosztowało mnie to 600 zł. Dzisiaj autko już odpaliło. Tata składa w garażu. Wszystko inne było w niej ok. Robiona była w jedlinie zdrój. Mam pytanie posiadacię może jakieś naklejki na szybę. Związane z Alfa Romeo?
Zobacz w sklepie, w dziale usług albo allegro