Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 202

Temat: Kupilem AR 159 i lipa

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

nie drapac sie , przyjdzie wiosna beda nowe motylki

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Wyraziłem tylko swoją opinię , chyba od tego jest forum ? zaznaczając na koniec , że każdy ma swój gust i w sumie zrobi jak chce. A Ty odrazu wytaczasz armaty
    Jesteś w błędzie. Forum jak najbardziej służy do wymiany opinii, informacji, poglądów. Jednak Ty nie wyraziłeś opinii, tylko oceniłeś, a to są dwie różne kwestie. Z opinią można dyskutować, natomiast do oceny mogłem się tylko ustosunkować.

Z mojej strony EOT. Pozdrawiam i bez urazy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Sam u siebie zmieniłem motylka na wersję od Brery, bo wg. mnie auto z nim wygląda lepiej
    ja tylko napisalem, ze jest od Brery i tyle. Wielu chlopakow zakladalo tu od Brery bo jak szukali to chyba byly nawet tansze

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Właściciel pisał o tym aucie:
    Cytat Napisał mateof1 Zobacz post
    Panowie ten samochod byl po wypadku, mechanik jak go ogladal powiedzial ze jedna z podluznic byla przebita i ze to nie moglo byc byle stukniecie ale ogladajac go przy zakupie widac bylo ze to nie bezwypadkowy egzemplarz.
    Auto wyprodukowane w ostatnich dniach 2006 roku, choć zarejestrowane na 2008. Więc cena nie zachwyca nawet jeśli właściciel ogarnął silnik i jego osprzęt, biorąc pod uwagę stan ogólny.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Cycu
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm

Domyślnie

ciekawe czy jakiś szczęśliwiec kupił to "cudo"... Swoją drogą rozmawiałem trochę z właścicielem tego auta i powiem szczerze że albo on forumowiczów traktuje jak idiotów albo sam nim jest... A auto temat rzeka...

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 SW 1.9 jtdm 150KM

Domyślnie

Witam.
    Panowie Ja kupiłem swoją Belle 159 za przysłowiową paczkę gruszek. Wiedziałem ze to,delikatnie mówiąc nie jest ideał. Samochód nie jeżdził prosto , lewarek przy przyspieszaniu robił "lambade", dymiła jak ksiądz z kadzidłem,wspoma jęczała jak.... Innymi słowy była rozpacz. Cena jednak była rozpaczliwie niska. Po kupnie okazało się że autko wymaga dużego nakładu pieniędzy. Zaoszczędzone pieniądze przeznaczone na kupno przeznaczyłem na remont i teraz bella jezdzi jak bajka i teraz wiem czym jezdzę. Wiem że autko jest "porobione" i że nie będę miał z Nią kłopotów przez kilka dobrych km. Ktoś powie ze po co. Że lepiej było kupić bele w stanie "super". A z doświadczenia wiem, że takich samochodów typu super nie ma. Super jest wtedy jak nie trzeba dużo dorzucić. JA dołożyłem Swoje ale uważam że było warto.
    Ostatnio edytowane przez ZIOLO56 ; 21-02-2015 o 23:27

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał ZIOLO56 Zobacz post
    Witam.
    Panowie Ja kupiłem swoją Belle 159 za przysłowiową paczkę gruszek. Wiedziałem ze to,delikatnie mówiąc nie jest ideał. Samochód nie jeżdził prosto , lewarek przy przyspieszaniu robił "lambade", dymiła jak ksiądz z kadzidłem,wspoma jęczała jak.... Innymi słowy była rozpacz. Cena jednak była rozpaczliwie niska. Po kupnie okazało się że autko wymaga dużego nakładu pieniędzy. Zaoszczędzone pieniądze przeznaczone na kupno przeznaczyłem na remont i teraz bella jezdzi jak bajka i teraz wiem czym jezdzę. Wiem że autko jest "porobione" i że nie będę miał z Nią kłopotów przez kilka dobrych km. Ktoś powie ze po co. Że lepiej było kupić bele w stanie "super". A z doświadczenia wiem, że takich samochodów typu super nie ma. Super jest wtedy jak nie trzeba dużo dorzucić. JA dołożyłem Swoje ale uważam że było warto.
    Powiem, że jesteś "odważny" równie dobrze mogłeś na końcu zrobić z auta kurnik. W zyciu bym nie kupił auta w takim stanie. Mogłeś nie wyprowadzić zbieżności albo mógł być ugotowany motor. Z doświadczenia Ci powiem, że sa samochody w stanie super i to używane sam taki mam i wielu forumowiczów. Ale każdy ma inne doświadczenia jeśli przy zakupie najważniejsza jest cena

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 SW 1.9 jtdm 150KM

Domyślnie

Cena nie była wzyznacznikiem. I tak samochód kosztował tyle ile było na Niego przeznaczone. Tak, masz racje jest wiele super używanych samochodów. Tylko ich nikt nie sprzedaje za czapke gruszek.Moja "odwaga" graniczyła z głupotą ale był dreszczyk emocji.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał ZIOLO56 Zobacz post
    Moja "odwaga" graniczyła z głupotą ale był dreszczyk emocji.
    Tu się zgodzę. Ale mogłeś się ugotować ..... podziwiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bolków
    Auto
    alfa sw159 1.9jtdm 150KM

Domyślnie

ja też kupilem autko za 21 tyś, wiedziałem że do naprawy było - półoś prawa przez drgania przy przyśp., dwumas z łożyskiem, bałem sie o turbine bo miał 210 tyś przejechane, zawieszenie było lux i do tej pory jest super. zrobiłem półoś, po pół roku dwumas z łożyskiem, ostatnio turbine, i wymieniłem łożyska w skrzyni, i jestem zadowolony, egr i dolot tez przy okazji rozrządu. dpf został.Mam nadzieje że bedzie nie sprawiać już problemów wiekszych...