nie drapac sie , przyjdzie wiosna beda nowe motylki
nie drapac sie , przyjdzie wiosna beda nowe motylki
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
ciekawe czy jakiś szczęśliwiec kupił to "cudo"... Swoją drogą rozmawiałem trochę z właścicielem tego auta i powiem szczerze że albo on forumowiczów traktuje jak idiotów albo sam nim jest... A auto temat rzeka...
Witam.
Panowie Ja kupiłem swoją Belle 159 za przysłowiową paczkę gruszek. Wiedziałem ze to,delikatnie mówiąc nie jest ideał. Samochód nie jeżdził prosto , lewarek przy przyspieszaniu robił "lambade", dymiła jak ksiądz z kadzidłem,wspoma jęczała jak.... Innymi słowy była rozpacz. Cena jednak była rozpaczliwie niska. Po kupnie okazało się że autko wymaga dużego nakładu pieniędzy. Zaoszczędzone pieniądze przeznaczone na kupno przeznaczyłem na remont i teraz bella jezdzi jak bajka i teraz wiem czym jezdzę. Wiem że autko jest "porobione" i że nie będę miał z Nią kłopotów przez kilka dobrych km. Ktoś powie ze po co. Że lepiej było kupić bele w stanie "super". A z doświadczenia wiem, że takich samochodów typu super nie ma. Super jest wtedy jak nie trzeba dużo dorzucić. JA dołożyłem Swoje ale uważam że było warto.
Ostatnio edytowane przez ZIOLO56 ; 21-02-2015 o 23:27
Powiem, że jesteś "odważny" równie dobrze mogłeś na końcu zrobić z auta kurnik. W zyciu bym nie kupił auta w takim stanie. Mogłeś nie wyprowadzić zbieżności albo mógł być ugotowany motor. Z doświadczenia Ci powiem, że sa samochody w stanie super i to używane sam taki mam i wielu forumowiczów. Ale każdy ma inne doświadczenia jeśli przy zakupie najważniejsza jest cena![]()
Cena nie była wzyznacznikiem. I tak samochód kosztował tyle ile było na Niego przeznaczone. Tak, masz racje jest wiele super używanych samochodów. Tylko ich nikt nie sprzedaje za czapke gruszek.Moja "odwaga" graniczyła z głupotą ale był dreszczyk emocji.
ja też kupilem autko za 21 tyś, wiedziałem że do naprawy było - półoś prawa przez drgania przy przyśp., dwumas z łożyskiem, bałem sie o turbine bo miał 210 tyś przejechane, zawieszenie było lux i do tej pory jest super. zrobiłem półoś, po pół roku dwumas z łożyskiem, ostatnio turbine, i wymieniłem łożyska w skrzyni, i jestem zadowolony, egr i dolot tez przy okazji rozrządu. dpf został.Mam nadzieje że bedzie nie sprawiać już problemów wiekszych...