Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Zakup Alfy w Deft autka

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał mesque Zobacz post
    Bez urazy, ale zawsze możesz kupić "dyche" taniej, żeby później "dyche" dołożyć...
    W każdym używanym aucie znajdzie się coś do roboty - nie ma 100% perełek. A im kosztuje mniej, tym bubli może być więcej. Tylko nie wszyscy są tego świadomi. Cena nie bierze się znikąd.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    też szukam powoli 159, no ale ten Tomek drogi jest coś.
    Kolego, zapytaj Tomka co jest wliczone w tą cenę oprócz samochodu, do tego zawsze można liczyć na rabat
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał tomio Zobacz post
    Kolego, zapytaj Tomka co jest wliczone w tą cenę oprócz samochodu, do tego zawsze można liczyć na rabat

Ale co tam... trzeba poojechć do FSD ( Fabryka Samochodów Drezdenko ) i można jeszcze taniej

http://biznes.newsweek.pl/auta-z-odzysku,29812,1,1.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    też szukam powoli 159, no ale ten Tomek drogi jest coś.
    do tego Pan Tomek sprzedaję na FV 23% a nie jak większość handlarzy na FV marżę, także w zamian za wyższą cenę o 23% spisz spokojnie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Jak się okazało, że przewód miałeś klejony - to ja z tym faktem nie dyskutowałem (a nie da się tego za bardzo stwierdzić, nim się owo klejenie nie rozpadnie) - tylko dostałeś pieniądze na: nowy przewód oraz zakup i wymianę turbosprężarki (która przez ową nieszczelność została uszkodzona). To chyba rzadko spotykany gest u osób, które sprzedają auta używane.
    Szacuneczek.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sothis
    Mieszka w
    Pawłowice/Jastrzębie Zdr
    Auto
    była 156 1,9 JTD, teraz 159 2.0 JTDm 170KM '09r

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Zmienia bardzo dużo. Gdybyś się przypomniał zaraz po zakupie - historia trafiłaby do Ciebie od razu. Było to o tyle istotne, że wszystkie wydruki dostawaliśmy mailem (były bardzo szczegółowe, zarówno pod kątem zakresu wymian jak i kosztów tych wymian). A tak to ja mam teraz ostatnie historie z 2013 roku, a starsze przepadły w czeluściach piekielnych wraz ze starym dyskiem. ASO sklei glutem nie tylko odmę, ale i klapy wirowe uszczelni w ten sposób. I to nie tylko we Włoszech, ale także w innych krajach. Każde używane auto może być niespodzianką - tylko różna może być reakcja na wieść o owych niespodziankach. Jak się okazało, że przewód miałeś klejony - to ja z tym faktem nie dyskutowałem (a nie da się tego za bardzo stwierdzić, nim się owo klejenie nie rozpadnie) - tylko dostałeś pieniądze na: nowy przewód oraz zakup i wymianę turbosprężarki (która przez ową nieszczelność została uszkodzona). To chyba rzadko spotykany gest u osób, które sprzedają auta używane.
    Pewnie, może jeszcze weekend nad morzem opłaciłeś? Nie będę się tu z Tobą rozliczał ale trochę rozmijasz się ze stanem faktycznym. Sens mojego postu był taki, że jakość wykonanych napraw, wymian z ASO ma niewiele wspólnego plus brak dostępu do historii skłania mnie do takich wniosków. Niespodzianki są rzeczą naturalną i każdy się z nimi liczy przy aucie używanym czego nigdzie nie zanegowałem. W pierwszym poście do założyciela tematu zwróciłem uwagę, że jesteś handlarzem aut, masz komis i tak właśnie należy podchodzić do zakupu bo oferowane auta znasz ze zdjęć i oględzin a twierdzenie o nienagannym stanie technicznym jest trochę na wyrost. Rozumiesz moje przesłanie? Nie jest tu najistotniejsze czy za coś zwrócisz pieniądze, naprawisz w ramach gwarancji tylko czujność kupującego jak w przeciętnym komisie i o tym mówię- nie bije bezpośrednio do Twojej osoby.
    Chwała Ci za to, że się w jakiś sposób poczuwasz do tego co sprzedajesz. EOT

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Pan Tomasz niejednokrotnie też pisał na forum że nie ma nic przeciwko sprawdzaniu jego samochodów w innych warsztatach, ASO czy gdziekolwiek indziej, a wręcz do tego zachęca. Każdy jest ino człowiekiem i może coś przeoczyć, inna sprawa że jedni handlarze przychodzą do sprawy na odpieprz delikatnie mówiąc, inni przynajmniej starają się wykazać minimum zainteresowania sprzedawanym samochodem jak i samym kupującym mając na uwadze swoją renomę i zadowolenie klienta.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Osobiście jestem zadowolony w 99%. Był mały zgrzyt na linii klient-sprzedawca (dlatego piszę, że zadowolony jestem na 99%) ale w ogólnym rozrachunku nie miał większego znaczenia. Większość co jest opisane w poprzednich postach się zgadza. Z małą poprawką na trójkąt bermudzki - dodałbym jeszcze Pleszew... Zdjęcia auta, kiedy jeszcze było we Włoszech widziałem ale traktowałem jako dodatkowy plus, a nie wadę. Oczywiście auto było na miejscu a w ogłoszeniach zdjęcia aktualne. Auto miało kilka drobnych usterek co wg mnie jest oczywiste w kilkuletnim aucie. Wszystkie!!! zauważone usterki zostały w ramach lekko utargowanej ceniy usunięte. Nie będę się rozpisywał jakie usterki, ale były to pierdoły. Bardzo fajne rozwiązanie, bo widziałem auto niepicowane. Auto oglądałem w sobotę w południe. Nie miałem wrażenia, ze chcą mnie wygonić bo zaraz fajrant. Chyba do 15 oglądaliśmy auto. Była jazda próbna, była możliwość sprawdzenia auta na kanale, na komputerze. Dokumentacja z poprzedniej firmy leasingowej prawdziwa. Autem długo nie jeżdżę (od września) i na razie jestem bardzo zadowolony - mam nadzieję, że to się nie zmieni. Nawet do tego stopnia, że ponownie kupił bym tam auto. Jak to piszą w Allegro - polecam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wwwlewy
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDm 2009r.

Domyślnie

Ja swoją bellę również mam od pana Tomka - kupiłem ją w listopadzie 2013 roku. Możecie nazwać mnie nieodpowiedzialnym, ale kupiłem ją tylko na podstawie zdjęć. Auto zarezerwowane było już we Włoszech. Czas oczekiwania to niespełna miesiąc. Byłem umówiony, że w cenie będą poprawki lakiernicze trzech elementów (nieznaczne ryski), tzw. "pakiet startowy" (rozrząd, pompa wody, olej + filtry) oraz detaling wnętrza i nadwozia. Po sprowadzeniu do Polski i jeździe próbnej (którą wykonał Pan Tomasz) okazało się, że trzeba wymienić łożysko prawe bo huczy - temat załatwiono w cenie i poinformowano już po fakcie - żadnych ukrytych kosztów. We wrześniu ubiegłego roku ponownie byłem w Krakowie - głównie turystycznie - przy okazji ogarnięto w serwisie kilka niedomagań eksploatacyjnych i klika spraw o które poprosiłem dodatkowo (jestem człowiekiem, który dba aż zbyt przesadnie o stan techniczny auta). Okazało się, że mam wyciek z pompy wody (która była wymieniana niespełna rok temu) i zapłaciłem jedynie za pompę bez robocizny...

Reasumując z usług autka.pl jestem zadowolony - pełen profesjonalizm, zawsze frontem do klienta i brak ściemy. Kolejne autko prawdopodobnie będzie także od Panów Tomka i Michała.
    Ostatnio edytowane przez wwwlewy ; 08-05-2015 o 16:32

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał sothis Zobacz post
    Nie jest tu najistotniejsze czy za coś zwrócisz pieniądze, naprawisz w ramach gwarancji tylko czujność kupującego jak w przeciętnym komisie i o tym mówię- nie bije bezpośrednio do Twojej osoby.
    Tak czytam , czytam i dochodze do wniosku, że jak byś trafił gdzieś indziej to byś zobaczył figę z makiem, a nie gwarancję, a komisant wysłał by Cię do salonu.