159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ale co tam... trzeba poojechć do FSD ( Fabryka Samochodów Drezdenko) i można jeszcze taniej
http://biznes.newsweek.pl/auta-z-odzysku,29812,1,1.html
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Pewnie, może jeszcze weekend nad morzem opłaciłeś? Nie będę się tu z Tobą rozliczał ale trochę rozmijasz się ze stanem faktycznym. Sens mojego postu był taki, że jakość wykonanych napraw, wymian z ASO ma niewiele wspólnego plus brak dostępu do historii skłania mnie do takich wniosków. Niespodzianki są rzeczą naturalną i każdy się z nimi liczy przy aucie używanym czego nigdzie nie zanegowałem. W pierwszym poście do założyciela tematu zwróciłem uwagę, że jesteś handlarzem aut, masz komis i tak właśnie należy podchodzić do zakupu bo oferowane auta znasz ze zdjęć i oględzin a twierdzenie o nienagannym stanie technicznym jest trochę na wyrost. Rozumiesz moje przesłanie? Nie jest tu najistotniejsze czy za coś zwrócisz pieniądze, naprawisz w ramach gwarancji tylko czujność kupującego jak w przeciętnym komisie i o tym mówię- nie bije bezpośrednio do Twojej osoby.
Chwała Ci za to, że się w jakiś sposób poczuwasz do tego co sprzedajesz. EOT
Pan Tomasz niejednokrotnie też pisał na forum że nie ma nic przeciwko sprawdzaniu jego samochodów w innych warsztatach, ASO czy gdziekolwiek indziej, a wręcz do tego zachęca. Każdy jest ino człowiekiem i może coś przeoczyć, inna sprawa że jedni handlarze przychodzą do sprawy na odpieprz delikatnie mówiąc, inni przynajmniej starają się wykazać minimum zainteresowania sprzedawanym samochodem jak i samym kupującym mając na uwadze swoją renomę i zadowolenie klienta.
Osobiście jestem zadowolony w 99%. Był mały zgrzyt na linii klient-sprzedawca (dlatego piszę, że zadowolony jestem na 99%) ale w ogólnym rozrachunku nie miał większego znaczenia. Większość co jest opisane w poprzednich postach się zgadza. Z małą poprawką na trójkąt bermudzki - dodałbym jeszcze Pleszew... Zdjęcia auta, kiedy jeszcze było we Włoszech widziałem ale traktowałem jako dodatkowy plus, a nie wadę. Oczywiście auto było na miejscu a w ogłoszeniach zdjęcia aktualne. Auto miało kilka drobnych usterek co wg mnie jest oczywiste w kilkuletnim aucie. Wszystkie!!! zauważone usterki zostały w ramach lekko utargowanej ceniy usunięte. Nie będę się rozpisywał jakie usterki, ale były to pierdoły. Bardzo fajne rozwiązanie, bo widziałem auto niepicowane. Auto oglądałem w sobotę w południe. Nie miałem wrażenia, ze chcą mnie wygonić bo zaraz fajrant. Chyba do 15 oglądaliśmy auto. Była jazda próbna, była możliwość sprawdzenia auta na kanale, na komputerze. Dokumentacja z poprzedniej firmy leasingowej prawdziwa. Autem długo nie jeżdżę (od września) i na razie jestem bardzo zadowolony - mam nadzieję, że to się nie zmieni. Nawet do tego stopnia, że ponownie kupił bym tam auto. Jak to piszą w Allegro - polecam
Ja swoją bellę również mam od pana Tomka - kupiłem ją w listopadzie 2013 roku. Możecie nazwać mnie nieodpowiedzialnym, ale kupiłem ją tylko na podstawie zdjęć. Auto zarezerwowane było już we Włoszech. Czas oczekiwania to niespełna miesiąc. Byłem umówiony, że w cenie będą poprawki lakiernicze trzech elementów (nieznaczne ryski), tzw. "pakiet startowy" (rozrząd, pompa wody, olej + filtry) oraz detaling wnętrza i nadwozia. Po sprowadzeniu do Polski i jeździe próbnej (którą wykonał Pan Tomasz) okazało się, że trzeba wymienić łożysko prawe bo huczy - temat załatwiono w cenie i poinformowano już po fakcie - żadnych ukrytych kosztów. We wrześniu ubiegłego roku ponownie byłem w Krakowie - głównie turystycznie - przy okazji ogarnięto w serwisie kilka niedomagań eksploatacyjnych i klika spraw o które poprosiłem dodatkowo (jestem człowiekiem, który dba aż zbyt przesadnie o stan techniczny auta). Okazało się, że mam wyciek z pompy wody (która była wymieniana niespełna rok temu) i zapłaciłem jedynie za pompę bez robocizny...
Reasumując z usług autka.pl jestem zadowolony - pełen profesjonalizm, zawsze frontem do klienta i brak ściemy. Kolejne autko prawdopodobnie będzie także od Panów Tomka i Michała.
Ostatnio edytowane przez wwwlewy ; 08-05-2015 o 16:32