Gdzie na orzegladzie sorawdzaja ci zuzucie oleju?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gdzie na orzegladzie sorawdzaja ci zuzucie oleju?
Oleju, nie. Ale skład spalin ??
W marcu mialem przeglad wszystko w normie. Spaliny nie smierdza spalonym olejem.
A spalasz olej??
Jak smok. Ja byłem na przeglądzie jak mi spalal 1l/200km bo uszczelniacz uwaliło i nic nie powiedziałPo wymianie uszczelniaczy mam jakies 100-200ml/1000km
Hmm to jtd musi mieć egr-y, klapy wirowe cuda niewidy, a TS łoi olej i na kontroli spalin jest ok??
To jest własnie TS. Po za tym ma 3 katalizatory... (mój dwa, trzeci wycięty)
Dobra, uzupełniłem olej pod max. Dzisiaj wyszło wszystko bardzo precyzyjnie. Tzn na bagnecie było około połowy skali i pod max wyszło dokładnie 500ml dolewki. Ostatnio jak dolewałem to miałem gdzieś 1/4 skali a pod max weszło mi gdzieś 350-400ml. Ale, wtedy robiłem źle bo w trakcie dolewek nie odpalałem silnika. Nalałem trochę, patrzyłem na bagnet i jak było trzeba to dolewałem. Teraz po każdej dolewce (dolewałem po 100ml) odpalałem silnik na trochę, później czekałem aż spłynie do miski i sprawdzałem. Zgodnie z instrukcjąTo mi dało odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie odnośnie tego czy różnica między MIN a MAX to na pewno 1L. bo wg bagnetu powinno wejść jakieś 700ml a ja dolewałem 300-400 i było na samej górze.
Od minimum do maksimum jest 1litr sorawdzone juz nie raz.