Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 292

Temat: Geometria - problem

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał AlfaLorenzo Zobacz post
    Mam wlasnie podobnie, niby zbieznosc w zeszlym roku zrobiona i nie bylo problemow. Teraz po przesiadce na letnie (225/50/17) auto "myszkuje" na nierownosciach/dziurach. W koleinach to norma, ze czasem ucieknie. Dziwne to, ze jadac wolniej to kola napotykajac na przeszkode nie trzymaja sztywno kierownicy, kierownica skreca. Kola OK, zawieszenie - stary tylko lewy wahacz, koncowki drazkow.
    Ja mam trochę inny problem. Wymieniałem z przodu zawieszenie i po wymianie jeździłęm i wszystko było ok. Pojechałem do jednych miszczów to jak już zrobili to powiedzieli, że ustawili mi przód, bo z tyłu się nie dało śrub odkręcić. W dodatku wydruk był dla zwykłej wersji, a nie Ti. No więc jeździć się nie dało - nie zapłaciłem. Teraz auto pojechało do ASO. Przód poprawili, ale tyłu nie tknęli i zadowoleni. Autem dalej się nie da jeździć. I pytanie tera jak się to z tyłu reguluje, bo się na tym nie znam, bo mi miszczu w ASO powiedział, że oni muszą te śruby palnikiem rozcinać i żeby to potem poskładać to blacharz musi to robić. To prawda, czy debila ze mnie zrobili? Bo miałem wrażenie jak ze mną gadał gość to, że kretyna chce ze mnie zrobić....

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Z tylu są śruby mimośrodowe do regulacji kąta pochylenia oraz zbieżności. Jak w ASO nie mogli ich odkręcić to nie wiem w czym mieli problem aby po konsultacji z Tobą uciąć stare i wymienić na nowe które są dostępne w ASO. Komplet tych śrub ok 2 stów.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Co blacharz ma potem robić? Może trafiłeś na takich miszczów jak ja kiedyś. "Renomowana" stacja w dużym mieście. Czekam kulturalnie aż ustawią geometrię, aż tu gość mnie woła i mówi, że tyłu nie da się odkręcić. A specjalnie wcześniej ruszyłem te śruby, żeby nie było płaczu - i nie miałem z tym problemu.
    Schodzę do kanału, bo nie wierzę, a gość mi pokazuje śrubę, którą wahacz przykręcony jest do podwozia, że nie może jej odkręcić i mi tłumaczy który serwis w okolicy specjalizuje się w cięciu / spawaniu itp itd... Ręce mi opadły. Mieli być tacy fachowcy. W dodatku komputer miał tylko jedno ustawienie i to dla wersji Ti.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Ja wczoraj ustawialem geometrie w autocentrum. Jedna sruba puscila, druga nie. Podgrzewali palnikiem. Koszt 1 sruby ok 100zl

Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Z tylu są śruby mimośrodowe do regulacji kąta pochylenia oraz zbieżności. Jak w ASO nie mogli ich odkręcić to nie wiem w czym mieli problem aby po konsultacji z Tobą uciąć stare i wymienić na nowe które są dostępne w ASO. Komplet tych śrub ok 2 stów.
    Właśnie problem w tym, że uznali, że nie da się odkręcić i już. I że mam se jeździć. A oczywiście jeździć się nie da, tak samochód pływa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Szymon, podjedź do Zielonki do Błońskiego (http://www.blonski.com.pl/kontakt.html). U mnie inni mówili, że nie da się, że koniec regulacji, a tam idealnie ustawili
    Jedyny problem, że nie można umówić się na konkretną godzinę, trzeba na miejscu stanąć w kolejce

Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał slon Zobacz post
    Szymon, podjedź do Zielonki do Błońskiego (http://www.blonski.com.pl/kontakt.html). U mnie inni mówili, że nie da się, że koniec regulacji, a tam idealnie ustawili
    Jedyny problem, że nie można umówić się na konkretną godzinę, trzeba na miejscu stanąć w kolejce
    Dzięki za polecenie. Najpierw pojadę do Carserwisu - jak mi tego nie zrobią to po zwrot pieniędzy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

mi też tyłu nie mogą odkręcić, u 2 speców byłem. Chcieli palnikiem podgrzewać niszcząc przy tym gumowe tuleje. Mój mechanik odkręca bez problemu. Ogólnie ustawienie geometrii to jest jakiś dramat

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    mi też tyłu nie mogą odkręcić, u 2 speców byłem. Chcieli palnikiem podgrzewać niszcząc przy tym gumowe tuleje. Mój mechanik odkręca bez problemu. Ogólnie ustawienie geometrii to jest jakiś dramat
    Tylko wtedy, gdy przez długi czas śruby nie były ruszane.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

u mnie były ruszane 2 razy. Ale mój mechanik pije sok z gumijagód i ma takie narzędzia że jak raz dokręcił to reszta bez palnika nie podchodzi.