U mnie udało sie ruszyć solidnym kluczem.... dynamometrycznym, z meeega przedłużką![]()
U mnie udało sie ruszyć solidnym kluczem.... dynamometrycznym, z meeega przedłużką![]()
"Amatorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści Titanica."
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
"Amatorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści Titanica."
Witam. Zabrałem się wczoraj za wymianę przegubu zewnętrznego. Nakrętka mocująca piastę 36, nie dała się odkręcić przy pomocy klucza. Urzyłem więc przecinaka i wiertarki (ponawiercałem ją i odkręciłem przecinakiem).
Na jeżdzie próbnej gdy wyjechałem z domu wszystko było ok, przy nawracaniu zaczeło coś trzec. Dzieje się tak zarówno przy skręcie w lewo jak i w prawo. Przy jeżdzie na wprost ociera i jakby huczało. O ile przy jeżdzie na wprost rytmicznie ociera z przerwami, tyle że przy jeżdzie w tył ociera cały czas.
Pytanie;
- czy przy odkręcaniu nakrętki mogłem uszkodzić łożysko albo przegub wewnętrzny?
- jakie są obiawy uszkodzenia łożyska i przegubu wewnętrznego
Prosze o "burze mózgów" każda opinia jest dla mnie ważna.
podepne sie pod temat .umnie jest podobny objawa chrobotania ale przy jezdzie slyszalne przy predk 60km/h przy zdjeciu nogi z gazu po dodaniu gazu chrobotanie ustaje .niemam pojecia co to moze byc .ktos cos doradzi ?????