Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Kilka pytań - dalszy część napraw Alfy

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

ale gdzie nowy dostać...
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    szukam ....-jak znajde to Ci napisze

---------- Post dodany o godzinie 21:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:25 ----------

SD7H15 senden r 134
    ZNALAZŁEM....

U mnie bez koła pasowego jak dla forumowiczów 1000zł netto

Z kołem w Warszawie 1600zł netto ale maja tylko 1 sztukę, którą zamówiłem bo musze mieć z kołem więc nawet nie podaje kontaktu, ale jak ktos potrzebował by bez koła to zapraszam na PW W czwartek mam mieć

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    1.
    Zegary zdejmujesz tak:
    - te dwie listewki z napisami pod spodem zdejmujesz wkrętakiem (uważaj żeby nie oderwać naklejki)
    - oprocz tego zdejmij oslonke deski rozdzielczej (ta o ktora opierasz kolano) - pod nia masz 1 wkret/śróbę
    - z lewej chyba trzeba osłonę bezpieczników zdjąć i tam też coś jest...

Potem wyciągasz...

2.
    Co do gałki zmiany biegów... Od 166 nie podejdzie bo tam są skrzynie 6. 164 ma skrzynie 5 (no chyba że masz skrzynie od Q4 ).
    156 ma drewnianą gałkę inną
    Gtv/spider nie ma
    145/146 też nie
    155 ewentualnie...
    Szukaj używki - potem ewentualnie ją przetrzesz papierem ściernym delikatnym. Dalej do grawera (lub kogoś podobnego). Polakierować na koniec i będzie gitarka
    ZACZYNAM... Od góry ten licznik się niczym nie trzyma ? Bo z tego co piszesz to śruby są tylko na dole. Naklejki? Jakiej nakleji? Listwa z napisami - masz na myśli tą na której opisane są przyciski od przebiegu itp?

Jeśli o gałke chodzi to mam na myśli tylko ten element co trzymasz w ręce, samą gałeczkę, ona jest ponoć do ściągnięcie z drążka więc później wydaje mi się, że można podłożyć jakąś inną gałkę ?

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    ZACZYNAM... Od góry ten licznik się niczym nie trzyma ? Bo z tego co piszesz to śruby są tylko na dole. Naklejki? Jakiej nakleji? Listwa z napisami - masz na myśli tą na której opisane są przyciski od przebiegu itp?

Jeśli o gałke chodzi to mam na myśli tylko ten element co trzymasz w ręce, samą gałeczkę, ona jest ponoć do ściągnięcie z drążka więc później wydaje mi się, że można podłożyć jakąś inną gałkę ?
    Z tego co pamiętam to tak tylko na dole są śruby.
    Co do tej listewki. To jest plastik na który jest naklejony plastik (bardzo cienki) z napisami. Mi się troszkę chciał odkleić
    Ostatnio edytowane przez krawat ; 27-01-2011 o 22:39

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Z tego co pamiętam to tak tylko na dole są śróby.
    śrUby
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    śrUby
    ku@#$ jego mać... już 2 raz w tym tygodniu się z tym słowem je*^&*@%!!!!
    A zaczęło się jak po pijaku tak 2 razy napisałem

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Z tego co pamiętam to tak tylko na dole są śruby.
    Co do tej listewki. To jest plastik na który jest naklejony plastik (bardzo cienki) z napisami. Mi się troszkę chciał odkleić
    Jutro będe buszował tak przy okazji jeszcze jedno, jak już rozbieram to wszystko

Jak wymontować panel klimy, kompletny bo chcę zajrzeć jeszcze do tego wyświetlacza i jak wymontować klapkę zasłaniającą radio, chyba spadła z niej sprężyna bo otwiera się i zamyka ale "nie słucha się mojej ręki" - tak już było jak auto kupiłem ale warto do tego zajrzeć.

Co do panelu to wiem tyle, ściągam prawą listwę, odkręcam lewą, i są śruby ale trzyma się jeszcze w lewym górnym rogu, po Twojej odpowiedzi jak rozkręcić licznik, domyślam się że będzie kolejna śruba pod licznikiem ? Ale to chyba by był jakiś uposledzony pomysł.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Jutro będe buszował tak przy okazji jeszcze jedno, jak już rozbieram to wszystko

Jak wymontować panel klimy, kompletny bo chcę zajrzeć jeszcze do tego wyświetlacza i jak wymontować klapkę zasłaniającą radio, chyba spadła z niej sprężyna bo otwiera się i zamyka ale "nie słucha się mojej ręki" - tak już było jak auto kupiłem ale warto do tego zajrzeć.

Co do panelu to wiem tyle, ściągam prawą listwę, odkręcam lewą, i są śruby ale trzyma się jeszcze w lewym górnym rogu, po Twojej odpowiedzi jak rozkręcić licznik, domyślam się że będzie kolejna śruba pod licznikiem ? Ale to chyba by był jakiś uposledzony pomysł.
    Nie ma tam śruby (nauczyłem się)... Trzyma tylko troszke ten plastik... Zdejmiesz zegary i wyjmujesz panel do siebie. Pod spodem masz 2 złącza elektryczne.

Co do sprężynki to jeszcze się do niej nie miałem okazji dobrać więc nie pomogę raczej Ale spodziewam się że nie będzie to jakiś problem bo po zdjęciu panelu masz wszystko jak na dłoni
    Ostatnio edytowane przez krawat ; 27-01-2011 o 22:52