Witam. Posiadam Ale 156 1998r. i mam pytanko...Czy Po wymianie sondy lambda trzeba ja jakos ustawiac czy wystarczy poprosu wymienic??
Witam. Posiadam Ale 156 1998r. i mam pytanko...Czy Po wymianie sondy lambda trzeba ja jakos ustawiac czy wystarczy poprosu wymienic??
Wystarczy po prostu wymienić....nie trzeba żadnych adaptacji itd.
I życzę powodzenia z obdartymi rękami....bo wypięcie przewodu sondy ze spinek z tyłu silnika to straszna szermierka, przynajmniej ja nie chciałem nic połamać, więc się o wkur..... strasznie.
jedna sonda a w hu. problemu,kup flachę i klucz do sond kup,chyba ze na starej ci nie zależy,to rozetnij przy sondzie,a wczesnej najlepiej popsikaj jakimś wd wcześniej,tylko nie siebie a sondę,flacha plus kumpel ,który ci pomoże trzymać rurę wydechowa przy wymianie,jest ok tylko na koniec na wtyku sondy zamontuj drut albo sznurek przeciągnij w dół /sznurek jako pilot/montuj składaj,wkręć ,sonda sama się adoptuje,a teraz kumpel i ta flacha przyjemne z przyfortecznym,tylko pijcie w szkle bo plastik be,tym bardziej miłe wieczory wy my kumpel alfa i ta flacha .działaj
Spokodzieki za pomoc