Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 187

Temat: Byla sobie Alfa ....

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

W kazdym razie ja ci zycze aby sprawa zakonczyla sie dla ciebie pomyslnie,najlepiej abys mogl sobie kupic nowa bez zadnych strat finansowych

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Cytat Napisał Wojtek O. Zobacz post
    To alfka trafi do Viamotu na Zakopiańską na sprzedaż?? Chętnie przeszedł bym się posłuchać co mi powiedzą
    Tego na razie nie wiem. Dodatkowe oględziny beda w srode więc wtedy napisze co ustalilem.

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    A co do naciągania i dlaczego tego po cichu nie zrobili to mysle, ze nie chcieli ryzykować. Bo auto jeszcze na gwarancji i jakbym po np 8 miesiącach przyjechał z reklamacja, ze cos nie tak z autem (cos sie tlucze albo krzywe) to mieliby problem gdyby przyczyna wlasnie naciaganie bylo. A tak sądzili, ze im sie upiecze bo tego nie znajdę.
    Bo gdybym znalazł po 3-4 miesiącach to zrzuciliby na nasze drogi i ze wjechałem w jakas dziurę.
    oopsk, strasznie demonizujesz to naciąganie auta, gwarantuje Ci że dobrze zrobione auto nie odbiega od oryginału, a przynajmniej połowa napraw powypadkowych wiąże się z prostowaniem samochodu

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Moze demonizuje, ale mam awersje do tego typu roboty ... nie wiem czemu
    A z drugiej strony skoro to takie proste to dlaczego tego nie zrobili? Mieliby swiety spokoj i nikt by sie ich nie czepial. Wiec pewnie problem lezy w innym miejscu.

janio
    Gość

Domyślnie

Moze demonizuje, ale mam awersje do tego typu roboty ... nie wiem czemu
    A z drugiej strony skoro to takie proste to dlaczego tego nie zrobili? Mieliby swiety spokoj i nikt by sie ich nie czepial. Wiec pewnie problem lezy w innym miejscu.
    Ponieważ nie wiem, gdzie leży problem, jedynie, podobnie jak Ty, spekuluję

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

No to kontynuujemy sprawe
    Dzis bylem na dodatkowych ogledzinach. Pan z PZU dlugo debatowal nad wynikami z pomiarow po czym poszlismy do samochodu i pokazalem mu, ze pochylenie takie byc nie moze. Stwierdzic, ze mam racje i zaczely sie poszukiwania co moze byc przyczyna.
    Po 5 min znalazl - okazuje sie, ze wybite jest dolne mocowanie wahacza - przesunelo sie o jakis 1 - 2mm do tylu w otworze mocujacym (element 6 na rys.). Faktycznie - moze to powodwac przesuniecie i zmniejszenie kata wyprzedzenia zwrotnicy ale nie jestem do konca przekonany czy tez pochylenie kola sie poprawi.
    Pan stwierdzil, ze idzie zlecenie z PZU na wymiane obu dolnych wahaczy i zobaczymy co bedzie. Jak sie nie poprawi i nie bedzie w normie - mamy szukac dalej.
    I teraz takie mam pytanie, ktore zadam w piatek (wtedy maja zrobic auto) - czy Viamot sam nie byl w stanie tego stwierdzic majac takie, a nie inne wyniki z pomiarow i potrzebowal do tego az rzeczoznawcy z PZU? Jesli tak to baaardzo zle o nich swiadczy.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naread.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	41.7 KB
ID:	59800

janio
    Gość

Domyślnie

No to kontynuujemy sprawe
    Dzis bylem na dodatkowych ogledzinach. Pan z PZU dlugo debatowal nad wynikami z pomiarow po czym poszlismy do samochodu i pokazalem mu, ze pochylenie takie byc nie moze. Stwierdzic, ze mam racje i zaczely sie poszukiwania co moze byc przyczyna.
    Po 5 min znalazl - okazuje sie, ze wybite jest dolne mocowanie wahacza - przesunelo sie o jakis 1 - 2mm do tylu w otworze mocujacym (element 6 na rys.). Faktycznie - moze to powodwac przesuniecie i zmniejszenie kata wyprzedzenia zwrotnicy ale nie jestem do konca przekonany czy tez pochylenie kola sie poprawi.
    Pan stwierdzil, ze idzie zlecenie z PZU na wymiane obu dolnych wahaczy i zobaczymy co bedzie. Jak sie nie poprawi i nie bedzie w normie - mamy szukac dalej.
    I teraz takie mam pytanie, ktore zadam w piatek (wtedy maja zrobic auto) - czy Viamot sam nie byl w stanie tego stwierdzic majac takie, a nie inne wyniki z pomiarow i potrzebowal do tego az rzeczoznawcy z PZU? Jesli tak to baaardzo zle o nich swiadczy.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naread.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	41.7 KB
ID:	59800
    Obawiam się, że o tymże Viamocie, nic w tej sprawie dobrze nie świadczy, a Twoje pytanie należałoby potraktować jako retoryczne, skoro likwidator wykrył coś, czego nie znalazł "fachowiec", dysponujący jak mniemam (przynajmniej w teorii tak powinno być), zarówno fachowcami, jak i specjalistycznym sprzętem. Szczerze Ci powiem, że będąc właścicielem tego pojazdu zabrał bym samochód od tych pseudofachowców, pytanie tylko, czy miałbym innych, pewniejszych

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Problem z zabraniem jest inny. Auto w leasingu wiec wlasciciel decyduje o miejscu naprawy. A leasing pozwala robic tylko w autoryzowanym serwisie. Wiec wyboru nie ma.
    No i pamietaj, ze auto ma gwarancje wiec robienie gdzieś indziej tez odpada.
    Ostatnio edytowane przez oops2k ; 20-06-2012 o 12:55

janio
    Gość

Domyślnie

Problem z zabraniem jest inny. Auto w leasingu wiec wlasciciel decyduje o miejscu naprawy. A leasing pozwala robic tylko w autoryzowanym serwisie. Wiec wyboru nie ma.
    No i pamietaj, ze auto ma gwarancje wiec robienie gdzieś indziej tez odpada.
    Wiem, dlatego pisząc "będąc właścicielem", miałem na myśli firmę leasingową, co zaś tyczy serwisu, nie byłbym taki pewny, czy Fiat mógłby odebrać gwarancję, za naprawę w nieautoryzowanym serwisie - był jakiś problem, który chyba jednoznacznie rozstrzygała jakaś dyrektywa UE, ale szczegółów nie pamiętam.

krissis
    Gość

Domyślnie

kiedyś miałem problemy z instalacją gazową która była założona w ASO w fiacie na gwarancji w nowej pandzie. Zakładając ją ewidentnie spieprzyli sprawę i samochód bez przerwy się psuł. Ostatecznie po wielu naciskach m.in. w centrali Fiata, dostałem zgodę na rozwiązanie kwestii w nieautoryzowanym serwisie, który tak nawiasem rzecz ujmując usterkę usunął bardzo sprawnie i problemy znikły ale ile nerwów, telefonów i pism w tym temacie powstało to już zupełnie inna historia

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Wiem, dlatego pisząc "będąc właścicielem", miałem na myśli firmę leasingową, co zaś tyczy serwisu, nie byłbym taki pewny, czy Fiat mógłby odebrać gwarancję, za naprawę w nieautoryzowanym serwisie - był jakiś problem, który chyba jednoznacznie rozstrzygała jakaś dyrektywa UE, ale szczegółów nie pamiętam.