Cześć!Wymieniłem olej oraz wszystkie filtry. Wszystko jest ok ,miejmy nadzieję ,że już tak pozostanie .
pozdro
Cześć!Wymieniłem olej oraz wszystkie filtry. Wszystko jest ok ,miejmy nadzieję ,że już tak pozostanie .
pozdro
co do Niemiec to te 70 tysięcy od 2008 roku to pewnie wbił poprzedni właściciel jeszcze w 2010tym.... Tutaj nikt nie kupuje diesla na jazdę po 17,5k rocznie ja za swoja alfe 2.4 w dieslu płace podatek drogowy prawie 400 Euro rocznie plus jeszcze OC. to ten podatek powoduje ze diesle są końmi roboczymi i w większości to klepią one około 40k i więcej rocznie, aczkolwiek nie jest to regułą więc może upolowałeś perełkę czego oczywiście życzę
80tysięcy było w 2008 r ,na infolinii Alfa Romeo mi powiedziano ,wtedy była jakaś wymiana. Więcej Pan z Alfy nie mógł mi zdradzićTeraz auto ma 158 tyś.
Mam pompę i mam panewki...Mogę też mieć uszkodzony czujnik ....i za rzadki olej przy takim przebiegu...ponoć powyżej 150 tyś lepiej lać 10w40 ,Ja mam 5w40....za 700 zl sam mi kupisz
pozdro
Ostatnio edytowane przez dawidee26 ; 12-07-2012 o 01:03
Bzdura z tym olejem. Silnik jest skonstruowany aby pracować na takim samym oleju przez cały swój żywot. Poza tym masz hydrauliczną regulację luzu zaworowego i jak zaleca fabryka lej pełny syntetyk 5w40. Moja ma 230 kkm, zawsze lany odpowiedni olej, problemów brak, zużycie oleju niezauważalne. Przebieg swoją drogą mało realny, myślę że koledzy mają rację.
No właśnie... ilu "mechaników" tyle opinii....więc kończymy już te dywagacje ...do niczego one nie prowadzą.![]()
Wrócimy do rozmowy za 3 tygodnie, jak komunikat powróci i będziesz szukał pompy
Aaa... uważaj, bo niskie ciśnienie oleju nie musi prowadzić do zatarcia silnika... może np uśmiercić turbinę, bo nie będzie miała smarowania
Pozdrawiam
Wiem!już jestem wyedukowany....Komunikat nie pojawiał mi się często...
odezwę się za 3 tyg
![]()
[QUOTE=dawidee26;919656]80tysięcy było w 2008 r ,na infolinii Alfa Romeo mi powiedziano ,wtedy była jakaś wymiana. Więcej Pan z Alfy nie mógł mi zdradzićTeraz auto ma 158 tyś.
Mam pompę i mam panewki...Mogę też mieć uszkodzony czujnik ....i za rzadki olej przy takim przebiegu...ponoć powyżej 150 tyś lepiej lać 10w40 ,Ja mam 5w40....za 700 zl sam mi kupisz
Lepiej zalej już olejem 5w/50 , bo ta sama klasa, ale bardziej lepki, co za tym idzie, będzie bardziej przylegał do elementów silnika i w jakimś tam stopniu trochę silnik "uszczelni".
i co? jakies problemy ?
też mam ten komunikat, wymienilem filtr i olej na taki który używał poprzedni właściciel i od czasu do czasu mi sie pojawia ten komunikat :/ aczkolwiek nie ma żadnych zmian w czasie jazdy, nie ma utraty dynamiki czy problemów z odpalaniem
peknięc na przeplywce brak, olejem nie chlapie, silnik sie nie poci
v6 + lpg