dzięki za odpowiedzi...
więc narazie termostat odpuszczam, w wolnej chwili podłącze ją pod kompa...
dzięki za odpowiedzi...
więc narazie termostat odpuszczam, w wolnej chwili podłącze ją pod kompa...
Apropo mam pytanie i przepraszam za spam w temacie. W mojej AR na trasie jadąc spokojnie mam temperaturę kreske poniżej 90stopni, i tam się trzyma przy normalnej jezdzie, natomiast gdy bardziej jej depnę wtedy jest 90. w mrozy zauważyłem że nawet po przejechaniu trasy z pracy około 20 km chodzi mi webasto - dlaczego? czy silnik jest wiecznie niedogrzany na takiej trasie?
Jak masz walniety termostat to w zimie ciagle bedzesz mial nie dogrzany. Podepnij pod kompa i sprawdz faktyczna temperature.
tez mam teraz ten problem. Jeździsz deptasz to jest 90 a jak jedziesz ze stałą prędkościa to spada. Dzisiaj zasłoniłem chłodnice - nic to nie dało więc chyba termostat do wymiany
Też tak mam po przejechaniu 25km dopiero silnik ma temp. niecałe 90 stopni, temp. na zewnątrz 0 stopni jak mu depnę to łapie 90 ale nie chcę deptać cały czas żeby rozgrzać silnik...powiem że jak jadę to tak do 100km/h poniżej 2000obr/min powiedzcie czy to normalne? bo już nie pamiętam jak było rok temu.nadejdą większe mrozy to silnik nigdy się nie nagrzeje jak on teraz ma problemy przy 0 temperaturze.
A kolega czytał posty wyżej??? Podłączyć do kompa i sprawdzić stan faktyczny. Jeżeli na prawdę jest tak jak pokazuje wskaźnik to najprawdopodobniej termostat jest walnięty. To też można sprawdzić przed wymianą.
Po podłączeniu pod kompa pokazało temperaturę 82,7 a na desce równe 90, też tak macie?