Ale na drugim jest 121 tys. km.
Co to za FES - pierwszy raz widzę, żeby były dwa odczyty?
Ale na drugim jest 121 tys. km.
Co to za FES - pierwszy raz widzę, żeby były dwa odczyty?
Wcale bym na przebieg nie zwracał uwagi :p Raczej bym patrzył na stosunek ceny do jakości. Lepszy wymieniony sprawny termostat, niż jak ja kupiłem z niedziałającym oryginałem
Ale chodziło mi o to że zadbany silnik tylko potwierdza niski przebieg nigdy na odwrót.
Ja też mam 2 odczyty w FEsie i ten Lancii bardziej mi pasuje...
A kolego wiesz ze jest taka możliwość czy tylko tak gdybasz? mysle ze człowiek który z tego żyje raczej sie na tym zna. A w mojej centralce jest niewiele opcji do sprawdzenia. np nie ma czasu ładowania cewek. Czy to winna innego sterownika itp. czy jednak cos nie tak z examinerem?
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Examiner 15 tysi kosztuje...
Poza tym powinien być aktualizowany do obsługi coraz to nowszych ECU a to też kosztuje.
No ale wracając do sedna tematu... Twoje ECU to najpewniej Med1.5.5
Zarówno Fes czy nawet Unidiag powinny bez problemu odczytać przebieg w nim zapisany
A examiner już tym prędzej
Komputer pokładowy masz wymieniony a może ECU?!![]()
Zainstaluj FESa 3.3 i zobaczymy co wyjdzie.
Normalna sprawa, bez paniki.Możliwe żeby było przekłamanie o 2km?Przekłamania kilkuprocentowe są nieznaczące. Pamiętaj, że mimo wszystko, to nie jest oprogramowanie producenta, tylko przygotowane przez hobbystów, więc różne cyrki z czytaniem danych się dziać mogą. Tym bardziej, że z każdą kolejną wersją programu przebiegi pokazywane są inaczej.
Da się podłączając pod kompa bodajże, ale nie mam pojęcia jak dokładnie, nigdy tego nie robiłem tylko słyszałem od znajomego