u mnie nie było żadnego problemu. Zdjęcie boczka zajęło mi 10 minut. Wymieniałem mechanizm opuszczania szyb
u mnie nie było żadnego problemu. Zdjęcie boczka zajęło mi 10 minut. Wymieniałem mechanizm opuszczania szyb
Przecież nie problem w zdjęciu boczka tylko tego uchwytu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
to ja juz nie wiem ktory mowi prawde:p czy tylko te 2 sruby czy jeszcze to wklejanie czy jakies zaciskiskoro bylaby wklejana to wymiana nie wchodzi w gre?
Ja zdejmowałem ten uchwyt więc chyba wiem co musiałem rozmontowywać![]()
yyy znaczy 2 sruby i zacisk jakis ktory trzyma raczke z boczkiem czy mowisz ze ten klin to ta 2 sruba pod panelem sterowania. z reszta zdejmowalem boczek i nei to jest wazne...nie pamietam tylko czy tech uchwyt jest osobno i czy mozna o niego pytac na bazarze czy jest tylko z boczkiem razemnawet jak jest wklejany to on odchodzi skoro oklejales go folia?
Już objaśniam - dwie śrubki są tak jak było wcześniej - jedna pod zaślepką która łączy boczek z karoserią, druga pod sterowaniem szyb. W tym miejscu gdzie jest zaślepka od strony wewnętrznej jest ten pierścień zaciskowy + dodatkowo rączka jest wklejona, ale to wklejenie to drobnostka do przejścia. Ten pierścień jest trudniejszy do rozmontowania bo jest w takim rowku na uchwycie i nie jest łatwo go ściągnąć. Jest on ponacinany i pozaginany tak by wszedł w ten rowek - trzeba pojedynczo poodciągać te nacięte elementy pierścienia przynajmniej z jednej strony żeby dało się go jakoś zdjąć. Nie za dużo odciągamy bo musimy po całej operacji znowu go zamontować. Problem polega na tym że ten pierścień jest z twardej blaszki i mi np. śrubokręt okazał się bardziej miękki i się poddawał.
Mam nadzieję że wyjaśniłem to w miarę obrazowo
P.S. Da się wymontować, pozbyć się tej gumy i wtedy mamy całkiem przyzwoitą rączkę. Ewentualnie można okleić, walnąć hydrografikę czy co kto lubi i zamontować z powrotem bez szukania tego elementu po giełdach.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 28-02-2012 o 22:44
jakiś czas temu na ebay.de widziałem SKÓRZANE nakładki na te uchwyty przeszyte ładnie czerwoną nicią.
Może warto o tym pomyśleć ?
Poszukam może znajdę tą aukcję.
teraz wszystko jasnew sumie moze te nakładki bysie sprawdziły
ta hydrografika a'la carbon niestety mnie nie bawi:/ chodzi mi poprostu o zlikwidowanie podrapanej gumy i myslalem nad wymiana tej raczki...
Ostatnio edytowane przez noname ; 28-02-2012 o 23:29
Zasadniczo jak pozbędziesz się tej gumy to jest pod nią całkiem przyzwoity plastik. Jak ją usuniesz to sam się przekonasz.
moze jest to jakies rozzwiazaniez tym ze np podobnie robilem z sterowaniem szyb i efekt byl lepszy niz to odrapanie ale zostaly pojedyncze smugi od kleju czy gumy, tu jest podobnie czy calkowicie goly plastik?