Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 144

Temat: Tylna wycieraczka i kontrolka paliwa w MITO żyją własnym życiem...

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Mały edit: test wskażników wykonuje się łączać się z zestawem wskaźników nie z body. Nie sprawdzimy nim poprawoci komend pomiędzy tymi urządzeniami. To tak dla zachowania ścisłości żeby nie wprowadzić kogoś w błąd. Ale i tak warto go wykonać
    dzięki, na pewno dopilnuję sprawdzenia tych wskaźników

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Jak tam ogrzewanie? Bo ja mam wrażenie, że u mnie coś zimniej ;(

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Lutraki Zobacz post
    twoje odczucia cie nie mylą, przyszła zima i jest zimniej

Jola
    Gość

Domyślnie

Lutraki, Mitki nie lubią takiego mrozu, wszak to Włoszki u minie ogrzewanie wariuje, jest opóźnione, z jednego nawiewu prawie nie grzeje..., we wtorek mam dzień Alfy, nawet w pracy dają mi trochę luzu z tej okazji a co obserwujesz, jeśli możesz mi coś dokładniej opisać?

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Czy sprawdzasz poziom płynu w chłodnicy?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Jola Zobacz post
    Lutraki, Mitki nie lubią takiego mrozu, wszak to Włoszki u minie ogrzewanie wariuje, jest opóźnione, z jednego nawiewu prawie nie grzeje..., we wtorek mam dzień Alfy, nawet w pracy dają mi trochę luzu z tej okazji a co obserwujesz, jeśli możesz mi coś dokładniej opisać?

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Czy sprawdzasz poziom płynu w chłodnicy?
    Poziom ok. 27 nastawione a prawie nie czuć tego ciepła, nastawione czy na szybę czy na mnie to nie ma różnicy, ja nie mam już siły, S&S też padł, żarówka...masakra.....

Powodzenia.

Jola
    Gość

Domyślnie

Poziom ok. 27 nastawione a prawie nie czuć tego ciepła, nastawione czy na szybę czy na mnie to nie ma różnicy, ja nie mam już siły, S&S też padł, żarówka...masakra.....

Powodzenia.
    Ja nastawiam na 30 st. i też niewiele czuję..., a nawet od dołu leci zimno. Jak założyłam krótką spódnicę któregoś dnia, to się przeziębiłam;(
    Ciepło zaczyna się przebijać po ok. 30-40 kilosach...

Jeśli chodzi o żarówki, to chyba przypadłość naszych aut;( ja już nawet nie liczę, ile razy wymieniałam żarówki, ale jak wymieniam obie naraz, to ciut dłużej służą...

Pozdrawiam Cię i mam nadzieję do zobaczenia

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Ja nastawiam na 30 st. i też niewiele czuję..., a nawet od dołu leci zimno. Jak założyłam krótką spódnicę któregoś dnia, to się przeziębiłam;(
    Ciepło zaczyna się przebijać po ok. 30-40 kilosach...

Jeśli chodzi o żarówki, to chyba przypadłość naszych aut;( ja już nawet nie liczę, ile razy wymieniałam żarówki, ale jak wymieniam obie naraz, to ciut dłużej służą...

Dziewczyny przy - 10 na dworze naprawdę trzeba przejechać niezły kawał żeby gorąco leciało z nawiewu. Wszystkie graty węże, kanały muszą się rozgrzać. Temperatura ustwiona nie ma tu znaczenia bo to tylko sygnał dla sterownika że kiedy ją osiągnie (a to trwa i trwa) ma dmuchać zimniejszym.
    Tak że nie zniechęcajcie się tym że jest chłodniej, choć fakt że 30 km i śladowe ilości ciepła to jednak skrajność ale to już trochę obgadaliśmy.
    No i kolejny paradoks to zbyt mocna siła nawiewu- wtłaczając duż ilość zimnego powietrza wymiennik nie ma takiej wydajności żeby je ogrzać i efekt jest odwrotny do zamierzonego. Jeśłi tylko możecie i nie parują szyby to włączajcie obieg wewnętrzny-będzie cieplej.
    Jola dwa dni jeszcze dasz radę a krótka kiecka na wiosnę będzie jak znalazł

Jola
    Gość

Domyślnie

Jola dwa dni jeszcze dasz radę a krótka kiecka na wiosnę będzie jak znalazł
    Mam nadzieję, że dam radę, ja jestem twarda kobitka liczę się z tym, że jest duży mróz i auto może grzać słabiej..., ale jak mi się zaczęły pojawiać wątpliwości, to było jeszcze +3 i zaskoczyła mnie zima w tej krótkiej kiecce Byle do wtorku..., mam nadzieję, że panowie przede mną zwieją

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Byle do wtorku..., mam nadzieję, że panowie przede mną zwieją
    Dla czego chcesz żeby zwiali.
    Zakładając że to przejęzyczenie i NIE chcesz żeby zwiali, to pozostaje zrobić jeszcze użytek z tej kiecki. I poskarżyć się że marzniesz i jak ci skutecznie nie pomogą to będą Cię mieli na sumieniu. Oczywiście (po kilku propozycjach rozgrzania innym sposobem ) ochoczo wezmą się za robotę. A jak im jeszcze wyskoczysz z tekstami o bodykomputerze i odpowietrzaniu to juz w ogóle

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

...

Sama wymieniasz? Ja wymieniłam kilka dni temu w Autexie (Mantis dał mi cynk,że nie pali się, a dziś pan na parkingu), ale ponoć trzeba 2 na raz wymienić. Teraz padła prawa.

Na pewno do zobaczenia. Jak uporam się z samochodem.

Dziewczyny przy - 10 na dworze naprawdę trzeba przejechać niezły kawał żeby gorąco leciało z nawiewu. Wszystkie graty węże, kanały muszą się rozgrzać. Temperatura ustwiona nie ma tu znaczenia bo to tylko sygnał dla sterownika że kiedy ją osiągnie (a to trwa i trwa) ma dmuchać zimniejszym.
    Tak że nie zniechęcajcie się tym że jest chłodniej, choć fakt że 30 km i śladowe ilości ciepła to jednak skrajność ale to już trochę obgadaliśmy....
    Właśnie, ja przejechałam prawie 300 km i jakoś było mi chłodnawo.

.... Byle do wtorku..., mam nadzieję, że panowie przede mną zwieją
    Będzie dobrze, czekam na wieści. Ja też do serwisu jadę