Panowie, należy przeciwdziałać? Co jest grane?Silnik chodzi bez zarzutu.
1.
2.
Panowie, należy przeciwdziałać? Co jest grane?Silnik chodzi bez zarzutu.
1.
2.
norma w tym silniku
U mnie rowniez male pocenie z tylu silnika tak jak zaznaczyles. Na pierwszym twoim zdjeciu u mnie sucho. Lekko pocil mi sie jeszcze nad rura od turbo (tak jakby miedzy rura turbo dolna a rura od przeplywomierza - tam tez jest jakis maly wezyk i na nim.mi sie poci). Od wymiany do wymiany czyli co 10k-11k km ubywa mi wedlug wskazania na komp dwie kreski. Jezdze glownie po miescie i czasami autobahna.
Gesendet von meinem Xperia Arc
Mam i ja![]()
Mam drugi przypadek i może ciut pierwszy ale olewam sprawę. W przyszłym roku umyję silnik i znowu będzie czysto![]()
A ja drugi przypadek uszczelniłem, dałem nowy oring na wejście do zbiorniczka oleju, wymieniłem opaski na nowe i na razie mam w tym miejscu sucho.
Co do pierwszego przypadku to jakoś nie mogę skojarzyć u mnie w silniku, ale na zdjęciu widać na jednym z wężów starą zaciskową opaskę - przyjrzałbym się jej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Drugi przypadek to odma warto ją przeczyścić bo zbira się tam olej z wodą.....pewnej zimy przy -20 zamarzła mi przez co silnik wyrzucił mi litr oleju do wydechu nie muszę mówić jaką zadymę miałem z tyłu![]()
Dzięki.![]()
Dołącze się do tematu. Wykręcał ktoś ten separator ze zdjęcia nr 1 ?
Wysłane przez Tapatalk