gdzies ktoś chyba to opisywał , mianowicie w czasie obracania kierą, słysze takie mizianie/ślizganie z kolumny gdzies , nie jest to przekładnia ani pompa, raczej kolumna ?
macie jakies pomysły?
pozdrawiam
gdzies ktoś chyba to opisywał , mianowicie w czasie obracania kierą, słysze takie mizianie/ślizganie z kolumny gdzies , nie jest to przekładnia ani pompa, raczej kolumna ?
macie jakies pomysły?
pozdrawiam
gdzieś tak jakby coś obierało w kolumnie ?
mnie sie cos przypomina o mrowieniu na kierownicy
często mieli z tym problem w modelach przed liftem
często powodem był zbiorniczek płynu wspomagania
pomagała zamiana zbiorniczka na ten nowszy bo ten stary miał jakieś problemy z sitkiem itp
poszukaj czegoś o "mrowieniu" i zbiorniczku - może to ci pomoże
Inni nazywali to efektem gumowania. I tak jak bocian pisze pomagała wymiana płynu i zbiorniczka
Problem dotyczył głównie 1.9 16V. Sprawdź czy płyn w zbiorniku wyrównawczym się nie pieni. Może czas na wymianę płynu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Miałem ten sam problem zamówiłem z allegro zbiorniczek pozmianowy i problem znikł.
@jjokocha robiłeś coś z tym?
I mnie dopadł problem "miziania" na kierownicy, ale u mnie ewidentnie od wspomagania. Miałem mały ubytek płynu, który uzupełniłem nowym. I od tego momentu wspomaganie gorzej pracuje. Na początek zamierzam przepłukać układ.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10