Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Szarpie podczas jazdy

RudolfH
    Gość

Domyślnie Szarpie podczas jazdy

Mam mianowicie taki problem jak jade moze to byc nawet 4 biego mam p. 2 tys obrtow i jak dodaje malo gazu czuje nie raz takie szarpanie
    Jak to moze byc przyczyna filtr aliwa?? swiece ??Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje

Rander
    Gość

Domyślnie

ja sprawdzilbym na 1 miejscu rure ktora idfzie od filtra powietrza moze brac lewe powietrze ,albo przeplywomierz to jest moje zdanie pozdr.

RudolfH
    Gość

Domyślnie

no wlasnie wymienialem olej co za tym idzie filtr powietrza i oleju filtr powietrza jest w bardzo niedostepnym miejscu i nie jest zakrecona jedna srubka wiec moze zeczywiscie to jest przyczyna
    Wielkie dzieki

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To nie będzie filtr powietrza, ani też lewe powietrze. Objawy tych dolegliwosci są zupełnie inne. Tutaj, niestety, trzeba zrobić pełną diagnostykę bo to może być wszystko. Szkoda więc wymieniać po kolei różne części bo wydasz sporo pieniędzy, a możesz nie trafić na prawdziwą przyczynę.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał RudolfH Zobacz post
    Mam mianowicie taki problem jak jade moze to byc nawet 4 biego mam p. 2 tys obrtow i jak dodaje malo gazu czuje nie raz takie szarpanie
    miałem identyczne objawy w swoim TS-ie,problemem była uszkodzona sonda lambda.po jej wymianie wszystko wróciło do normy.

moja druga ulubienica...

Rander
    Gość

Domyślnie

Ja np jak mi moja alfa zaczela szarpac to myslalem swiece bog wie jakie jeszcze rzeczy mi do glowy przychodzily , podjechalem do mechanika on aby zobaczyl rure tzn ta harmonijke i byly dziury a ja tu myslalm juz ze pol silnika bede wymieniac rure zalepilem i smigala jak talala a przeplywke idzie latwo sprawdzic wystarczy ze odepniesz kabel i sprawdzisz jezeli po odpiecu bedzie wszystko dobrze znaczy ze przeplywka jezeli nie szukaj w innym miejscu . Nic cie to nie kosztuje a sprawdzic warto . Jezeli to nie pomoze to jedynie komputer . pozdrawiam

selius
    Gość

Domyślnie

Rander przeplywke sprawdza sie tak jak piszesz ale w dieslach.
    W silnikach benzynowych to tylko komp lub sprawdzenie przez unidiaga, alfadiaga napiecia na biegu jalowym i przy odcieciu...

dududs
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał selius Zobacz post
    Rander przeplywke sprawdza sie tak jak piszesz ale w dieslach.
    W silnikach benzynowych to tylko komp lub sprawdzenie przez unidiaga, alfadiaga napiecia na biegu jalowym i przy odcieciu...

niezgodze się miałem uwalona przepływkę w swoim TS-e i po odpięciu chodziła jak ta lala

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ja również, podobnie jak kolega dudus, miałem w 1,6 TS awarię przepływki i po wypięciu wtyczki była zdecydowa na poprawa.
    Pewnie, że to żadna metoda sprawdzenia, ale daje przynajmniej jakieś wstępne wyniki.

selius
    Gość

Domyślnie

Ja sie dalej upieram ze taka technika to tylko w dieslach.
    Przeplywka musi juz chyba pasc calkowicie zeby po jej odpieciu byly jakies poprawy... Ale to sie zdarza bardzo rzadko.